Tekst objavljen: 31.01.2013 11:08        


Kompanija Telenor, jedan od tri operatera mobilne telefonije u Srbiji, razmišlja da osnuje sopstvenu banku, a jedno vreme u opticaju je bila ideja da kupi neku od već postojećih banaka.

Telenor želi da kupi ili osnuje banku u Srbiji

Dobro obavešteni izvori navode da je potencijalna meta za preuzimanje bila KBC banka u Srbiji, ali od te akvizicije najverovatnije neće biti ništa. Jedan od mogućih razloga je procena da se Telenoru više isplati da sam osnuje banku, za šta je dovoljno 10 miliona evra osnivačkog kapitala.

Potvrdu za tu tezu NIN je dobio i od Narodne banke Srbije, u kojoj navode da Telenor nije zvanično tražio saglasnost za kupovinu KBC banke.

Nezvanično, međutim, saznajemo da se Telenor u NBS raspitivao za uslove pod kojima bi mogao da dobije licencu za osnivanje sopstvene banke. Zvanično ni takav zahtev još nije dostavljen NBS.

Iz Telenora je rečeno da „u ovom trenutku“ ne mogu da odgovore na pitanja da li će osnovati sopstvenu banku ili kupiti neku od postojećih, zbog čega planiraju da se bave bankarstvom, koliko novca planiraju da investiraju bankarski sektor...

Do sada nijedna kompanija nije dobila saglasnost NBS za osnivanje sopstvene banke, a poslednju grinfild licencu pre pet godina dobila je Moskovska banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Jovana 31.01.2013 13:16

    Biće dobro

  2. User image
    Branka Milović 31.01.2013 15:14

    Mislim da je dobra ideja da osnuje sopstvenu banku. kao biv[i bankar, a sada privrednik mislim da imaju potencijala i li;no bih se uklju;ila u rad i formiranje iste jer imam dosta iskustva u tom sektoru.
    Pozdrav

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telenor operateri banka banke bankarsko tržište kupovina banke KBC banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana