Tekst objavljen: 01.03.2013 17:50        


Železnica Srbije najavila da će 4. marta sa švajcarskom firmom Stadler busnang potpisati ugovor o nabavci 21 novog elektromotornog putničkog voza.

Železnica kupuje 21 voz u Švajcarskoj za 99 mil. €

Kako se navodi u najavi, ugovor koji će generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović potpisati sa švajcarskom kompanijom vredan je oko 99 miliona evra.

Novi vozovi uglavnom će biti korišćeni u putničkom železničkom saobraćaju Srbije.

Napominje se da srpske železnice nove elektromotorne vozove nabavljaju zahvaljujući sredstvima iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj u okviru Projekta obnove železnice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Marko Popov 01.03.2013 18:49

    Žalosno! Kao da nemamo jednu Vladu, jedan cilj! Kao da smo slepci, altruisti! Vlada radi kao raštimovani klavir i to još po inerciji! Dakle, Zaprepašćen sam činjenicom da je novi direktor železnice Srbije okrenut kupovini šinskih vozila Švajcarskog proizvođača i to još posezanjem za novim kreditima, kada u ovom trenutku Dinkić čupa kosu i ne zna šta će sa železarom Smederevo. Da podsetim, danas je tim povodom objavljeno u novinama da Ural vagon zavod iz Rusije nema interes da kupi isključivo železaru, jer nije profitabilna. Rečeno je, da bi je eventualno preuzeo ali pod uslovom da preuzme i nekoliko naših firmi za proizvodnju železničkih vagona, koji uzgred budi rečeno jedva sastavljaju kraj s krajem. Najavljuje se da bi se proizvodnja vagona vištestruko povćala i plasirala na ne zasićeno rusko tržiđte. Pa zar onda nije logično da se na jednom mestu napravi jedan obostrano koristan aranžman sa Rusijom. Prošle godine u novinama je već objavljeno da je Rusija zainteresovana za ulaganje u železnicu Srbije! Šta je onda sporno? Izgleda da nam nedostaje nova afera kupovine železničkih vozila, a stara još nije dobila sudski epilog?!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
transport vozovi pruga železnice srbije železnica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana