Tekst objavljen: 05.11.2023 9:00        


Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija

Avio industriju očekuje novi talas otkaza?


Delta Air Lines ukida neke korporativne posloveu nastojanju da smanji svoje rashode, dok se avio-industrija bori sa sve većim troškovima vezanim za gorivo i radnu snagu.

"Iako se još nismo vratili u puni kapacitet, sada je vreme da izvršimo prilagođavanja programa, budžeta i organizacionih struktura širom Delte, kako bismo ispunili naše navedene ciljeve; jedan deo ovog napora uključujeprilagođavanje korporativnog osobljau cilju podrške promenama", navela je američka kompanija u izjavi za CNBC.

"Ove odluke se nikada ne donose olako, već uvek sa pažnjom i poštovanjem prema članovima našeg tima", dodaju.

Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija.

Radnici koji su na prvoj liniji fronta, poput pilota, stjuardesa i mehaničara,nisu pogođeni rezovima, ističe se.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rukovodioci su, inače, nedavno prijavilisnažnu potražnju za putovanjima,i to im sada značajno pomaže da pokriju troškove. Delta je u trećem kvartalu ostvarila profit od 1,1 milijardu dolara, što je skoro 60 odsto više nego pre godinu dana.

- Rast se normalizuje sledeće godine i očekujemo da će operativna pouzdanost nastaviti da se poboljšava - rekao je finansijski direktor Dan Janki i dodao: "Ovo će nam omogućiti da optimizujemo način na koji vodimo avio-kompaniju".

Delta i drugi prevoznici su, podsećamo, angažovali na hiljade radnika, jer se potražnja za putovanjima vratila u kasnijim fazama pandemije.Delta, sa sedištem u Atlanti, ima oko 100.000 zaposlenih.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
delta airlines avio industrija otkazi sjedinjene američke države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana