Tekst objavljen: 13.05.2022 14:00        


Ispovest Beograđanina koji se povremeno kladi, i zbog toga nije mogao u svojoj banci da dobije keš kredit, iako redovno ispunjava svoje obaveze, skrenula je veliku pažnju javnosti! Na osnovu čega banke procenjuju koji su klijenti rizični?

Banka ga odbila za kredit zbog online klađenja: Šta se sve proverava kada apliciramo za kredit?


Koliko se duboko zadire u životne navike i privatnost , da bi se stvorio profil poželjnog klijenta?

Na ovu temu odgovore je za televiziju Kurir pokušao da pruži Dušan Uzelac, direktor portala kamatica.com.

- Danas je vreme kada se digitalno sakupljaju informacije sa svih strana. Danas vrlo lako možete aplicirati za kredit, ali kako ćete doći do kredita je sve kompleksnije. Sve više će postajati kompleksije, i sve više pitanja će vam postavljati. Banka proverava rizičnost saradnje sa vama. Jednom rečju, proverama da li ćete preuzetu obavezu, odnosno novac koji vam je predala, da li ćete ga vratiti na vreme - rekao je za televiziju Dušan Uzelac, direktor portala kamatica.com.

A banke gledaju i mnoge druge informacije, a Uzelac ih je naveo.

- Gledaju da li ste imali kredite, da li ste ih vraćali. Jako bino je da li ste se tužili sa bankom. Prethodni period su obeležile tužbe protiv banaka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U ovom slučaju klijent je odbijen zato što se online kladio, a evo šta još može da bude neočekivani razlog koji možete da čujete od banke, iako ste finansijski solidni i disciplinovani, piše Kurir.

- Redosled aktivnosti je takav da vi tražite nešto od banke i morate da poštujete pravila banke. Oni traže da im dostavite podatke, da li ćete vi to dostaviti ili ne od vas zavisi. Diskreciono pravo banke je da vam odbije saradnju bez da obrazloži zašto je odbijena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
apliciranje za kredit kreditna sposobnost provera kreditne sposobnosti banke u srbiji dušan uzelac kockanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana