Tekst objavljen: 17.08.2020 11:15        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO), koji nakon otpočinjanja procesa koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog postupka, objavio je rezultate poslovanja za drugi kvartal i prvih šest meseci tekuće godine

Bez koncesione naknade za Aerodrom, gubitak 352 miliona dinara

Nakon što je kompanija u prvom tromesečju zabeležila gubitak od 105,4 miliona dinara, u periodu april-jun negativan rezultat je produbljen za 246,4 miliona dinara, pre svega usled izbijanja pandemije i izostanka naplate jednokratne koncesione naknade zbog "nastupanja slučaja više sile".



Kompanija je u drugom kvartalu zabeležila ukupan prihod od svega 18,6 miliona dinara, dok je planom uprave predviđano ostvarenje ukupnih prihoda od 170,7 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Posmatrano u prvih šest meseci, Aerodrom "Nikola Tesla" je zabeležio ukupan prihod od 186,9 miliona dinara (pad od 47,8 odsto) i gubitak od 362,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju dobit od 27,2 miliona dinara.

Glavni prihod kompanije tokom 25-ogodišnje koncesije trebalo bi da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora još uvek nisu obelodanjeni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
koncesiona naknada Aerodrom Beograd aerodrom nikola tesla finansijski gubici vesti sa berze Beogradska berza momentum pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana