Tekst objavljen: 12.04.2020 15:00        


Kriminalne organizacije u Italiji dele prehrambrene proizvode najsiromašnijima kako bi ih privukle u vreme virusa korona, upozorio je novinar Roberto Savijano. Kako je kazao, oni im pomažu i u odobravanju zajmova bez kamata

"Biznis" italijanske mafije ne staje ni za vreme korone

Mafijaške grupe, koje su sada u teškoći, gledaju da se domognu nekih poslova i čekajuevropsku finansijsku pomoć, naveo je Savijano, koji je i autor knjige „Gomora“ o napuljskoj mafijaškoj grupi Kamora.

„Mafija samo čeka neku krizu, a preduzeća će biti žrtve jer će se naći sa novim partnerima koji su povezani sa tim kriminalnim organizacijama. Postajete partner jer ste u ušli u posao. To nije kao kad neko dođe sa pištoljem, već su to finansijski savetnici u određenom trenutku“, dodao je Savijano.

Prema njegovim rečima, ako Evropa ne interveniše, na nekontrolisani način će seumnožiti mafijaški novackoji se već nalazi u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i Belgiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored davanje hrane najsiromašnijima u Napulju, zelenaši su na zahtev Kamore ukinuli kamate na pozajmljeni novac.

„Zbog čega? Da bi dobili nešto zauvrat“, rekao je Savijano koji trenutno živi u Njujorku, a imao je policijsku zaštitu posle izdavanja knjige 2006. godine zbog brojnih pretnji koje je dobijao.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
roberto savijano Italija mafija korona virus epidemija kriminal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana