Tekst objavljen: 19.09.2023 16:15        


Većina Amerikanaca planira odmor usred leta, kada je ujedno i školski raspust, a rasporedi rada su fleksibilniji

Cene avionskih karata padaju na jesen?


Većina ljudi koje poznajete verovatno je putovala širom Evrope ovog leta, uprkos skoku cena avionskih karata.

Ali, ne brinite, ako ste vi propustili letnju avanturu, jer se "sprema" pad cena karata na jesen.

Cene karata početkom ove jeseni su mnogo niže od cena karata tokom leta, prema nedavnom izveštaju Hopper-a, aplikacije za rezervacije putovanja.

Avio-kompanije se trude da privuku više kupaca, da putuju van špica sezone, sa ciljem da povećaju potražnju, piše CNN, dodajući da će padati i cene avio-karata do vrhunskih međunarodnih destinacija.

Cene iz SAD za Evropu su niže 31% u odnosu na vrhunac tokom leta, što je suma od skoro 330 dolara manje po jednoj karti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada je reč o unutrašnjem saobraćaju (unutar Amerike), CNN piše da su karte takođe jeftinije u odnosu na 2022, ali 2019.

Avio-karte za domaća (SAD) putovanja u septembru i oktobru, u proseku, koštaju 211 dolara po karti. To je29% manje od prosečnih cena u junu, julu i avgustu.

Ovaj period je u avio-industriji poznat kao "shoulder season", vreme kada cene avionskih karata obično padaju, u skladu sa tim kako se hladi potražnja, nakon užurbanih letnjih meseci.

Većina Amerikanaca, naime, planira odmor usred leta, kada je ujedno i školski raspust, a rasporedi rada su fleksibilniji. U nastojanju da podstaknu putnike da rezervišu putovanja početkom jeseni, avio-kompanije smanjuju cene, što nije ništa novo, niti čudno.

Amerikanci trenutno putuju više nego ikada pre. Tri glavne američke međunarodne avio-kompanije —American, Delta i United— sve su zabeležile porast međunarodnog saobraćaja poslednjih meseci i dodale dodatne usluge, kako bi zadovoljile potražnju.

Ali, Federalne rezerve predviđaju usporavanje putovanja ove jeseni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviokarte cena aviokarata jeftinije avio karte aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana