Tekst objavljen: 21.12.2021 15:15        


Online izdanje lista Economist je predstavilo četiri najuticajnije osobe u svetu kriptovaluta. Sve one imaju platforme za trgovanje kriptovalutama

Četiri najuticajnija čoveka u svetu kriptovaluta su - vlasnici menjačnica


Među njima je 29-godišnji Sam Bankman-Fried, direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama FTX. Njegovo bogatstvo je procenjeno na više od 22 milijarde dolara.

Njega i ostale uticajne osobe nazivaju čudima na tržištu čija je vrednost veća za 12 puta. Od početka prošle godine do sredine decembra ove godine poraslo je na 2,3 biliona dolara, prenosi Klix.ba.

Na čelu najveće berze kriptovalutama Bajnens je 44-godišnji Čengpeng Žao, kojeg zovu CZ. On je najstariji od četiri najuticajnije osobe na tržištu kriptovaluta.

Lider u ovoj finansijskoj delatnosti postao je pre tri godine, do kada je to bio Artur Hejz koji je suosnivač platforme za trgovinu kriptovalutama BitMEX. Ova platforma je bila jedna od najpopularnijih i najrizičnijih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na čelu platforme Koinbejs je introvertni i nepokolebljivi Brajan Armstrong. Ovo je jedna berza za trgovinu kriptovalutama koja je već duže vremena izlistana i regulisana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prethodno istaknute osobe imaju bogatstvo vredno milijarde dolara i veliki uticaj. U tome su uspele u samo nekoliko godina, piše Economist.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najuticajniji ljudi kriptovalute trgovina kriptovalutama kripto menjačnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana