Tekst objavljen: 03.09.2022 9:00        


Ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkoj vladi Crne Gore Goran Đurović izjavio je da je turistička sezona u toj zemlji veoma uspešna "uprkos slutnjama pojedinaca" i da je ostvaren prihod blizu milijardu evra

Crna Gora imala vrlo uspešnu sezonu, kaže ministar turizma Tivat


Đurović je televiziji Vijesti rekao da taj iznos zbog inflacije „ne vredi isto“ kao 2019. godine.

Naveo je da u Crnoj Gori trenutno borave 144.000 turista, od kojih 36.000 u hotelskom smeštaju.

On je kazao da je boravak u hotelskom smeštaju za 26 odsto bolji nego prošle godine, a osam odsto u odnosu na 2019. godinu, ocenivši da to „ukazuje kuda treba da ide razvoj turizma“.

Dodao je da se boravišna taksa slabo naplaćuje, i da zbog toga smatra da je broj turista veći od zvaničnog.

„Na idućoj vladi je da poboljša evidenciju turista. Radićemo svakako na tome, dokle god smo na ovoj poziciji, da uvedemo nešto kao što je Hrvatska uvela eVisitor, radi bolje evidencije odakle su turisti koji dolaze, kuda idu“, kazao je Đurović.

Komentarišući nedavni slučaj trovanja turista u Budvi, Đurović je uputio izvinjenje u ime Vlade Crne Gore, rekavši da su vlasti odmah po saznanju reagovale i smestile turiste o državnom trošku „da ublaže neprijatnost“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


O trovanju u Budvi: Država mora da bude rigoroznija

Potvrdio je da Hotel Loza, čiji su se gosti otrovali, nije imao dozvolu za rad i da je sedam puta bio pečaćen od inspekcije.

„Svoj deo smo savesno odradili, na nadležnima je da vide gde su propusti ,najvažnije je da su turisti dobro i da nismo imali nikoga sa ozbiljnim posljedicama“, naveo je.

Đurović je ukazao da država mora da bude rigoroznija u takvim situacijama, napominjući da u ovom trenutku ne postoji „jasan dokaz“ da se trovanje desilo u hotelu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bivša jugoslavija Turistička sezona Crna Gora goran đurović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana