Tekst objavljen: 20.05.2021 16:10        


Događaj od prošle nedelje pokazuje da su kriptovalute na izuzetno klizavom terenu

Da li je ovo početak kraja bitkoina?

Koliko je tržište kriptovaluta osetljivo pokazuje i jučerašnji razvoj događaja, koji su doprineli da čitav ovaj „ekosistem“ potone za 300 milijardi dolara. Uzrok tome bila je najava kineskih vlasti o uvođenju novih mera koje bi zabranile korišćenje kriptovaluta kao sredstva plaćanja u zemlji. Pritom, Kina nije jedina država koja traži način da reguliše kriptovalute. Upravo takvi pokušaji regulacije otvaraju prostor za buduće padove u ceni kriptovaluta.

Takve odluke, koje mogu „preko noći“ da učine da ljudi koji žele da trguju kriptovalutama postanu neka vrsta prestupnika, upravo su ono što u određenoj meri odbija nove kupce. Namerno kažemo kupce jer, ako ne znate šta je blokčejn, ne poznajete ireverzibilne funkcije, kao ni svetske zakonske regulative o kriptovalutama, onda ne može se priča o investiranju u bitkoin, već isključivo kockanju kupovinom istih, o čemu smo već opširnije pisali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da se razumemo: nijedna zemlja ne može da u potpunosti zabrani korišćenje digitalnih novčića, a kretanja na tržištu kriptovaluta će najviše zavisi od toga koliko će države biti uspešne i striktne u nametanju ovih mera.

Nijedna država još uvek nije u potpunosti priznala kriptovalute kao ravnopravne sa tradicionalnim novcem i to je ono što se najviše iščekuje. Pitanje je da li će ih ikada i priznati. Ako bude mnogo zemalja koje će pratiti Kinu u ovom vidu ograničenja, možemo očekivati da će se balon kriptovaluta dodatno izduvati.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
regulacija kriptovaluta bitkoin kriptovalute kina trgovina kriptovalutama tržište kriptovaluta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana