Tekst objavljen: 18.11.2022 16:15        


Poznati ekonomista Nurijel Rubini osudio je tržište kriptovaluta kao "ekosistem koji je potpuno korumpiran", a neke od njegovih velikih igrača opisao je kao prevarante posle velikog kolapsa berze

Dr. Propast se obrušio na kriptovalute: "Celo tržište je korumpirano"


Govoreći na finansijskoj nedelji u Abu Dabiju, on je kritikovao izvršnog direktora Binance Čanpang Džaoa, poznatog kao CZ, i kazao da njegova razmena kriptovaluta treba da postane predmet pažljivog ispitivanja regulatora.

Bilo je „sedam je kriptovaluta: prikriveni, korumpirani, lopovi, kriminalci, prevaranti, karnevalski klovnovi i konačno, CZ“, rekao je Rubini u sredu na panelu čiji je domaćin bio CNBC.

„Lekcija iz poslednjih nekoliko nedelja je da ovi ljudi treba da odu odavde“, dodao je on.

Tržište kriptovaluta prolazi kroz turbulencije bez presedana nakon prošlonedeljnog iznenadnog kolapsa FTX-a, jedne od najvećih kripto berzi. Navodno ima više od 100.000 kreditora i obaveze između 10 i 50 milijardi dolara. Uprkos podnošenju zahteva za bankrot, milioni dolara vredne kriptovalute su tokom vikenda i dalje odlivane iz FTX novčanika, što dodatno podriva poverenje u industriju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Binance je u početku razmišljao o kupovini svog propalog rivala pre nego što se povukao iz posla. Rubini, međutim, sugeriše da se Binance ne razlikuje mnogo od FTX-a.

„Ne mogu da verujem da CZ i Binance imaju dozvolu za rad u UAE. On je zabranjen u Velikoj Britaniji, pod istragom je američkog Ministarstva pravde zbog pranja novca“, rekao je Rubini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
doktor propast nurijel rubini kriptovalute binance FTX

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana