Zvanični kurs Evra za dan 03.08.21. :: 117.5649 rsd
Tekst objavljen: 24.06.2020 15:55        


Evropa bi do kraja ove decenije mogla imati problema sa snabedavnjem naftom i derivatima, zaključak je studije objavljene na francuskom portalu "Šift prodžekt"

Evropa do kraja decenije ostaje bez nafte?

U studiji čiju sadržinu prenosi "Jurop tudej" se predviđa da bi proizvodnja nafte mogla opasti brže nego što će najveće evropske ekonomije preći na "čistu" energiju, što je prema pisanju magazina, još jedan razlog više da se zemlje EU što je moguće pre orijentišu na "svet bez nafte".

Studija se poziva na procene da je crpljenje nafte u Rusiji i zemljama bivšeg Sovjetskog saveza već doživelo vrhunac i da je u opadanju, a upravo i iz tih izvora potiče oko 40 odsto nafte koju koristi evropsko tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe se u skoroj budućnosti predviđa drastično smanjenje za naftu poreklom iz Afrike, koja pokriva 10 odsto evropskog tržišta, što dodatno zabrinjava mediteranske zemlje.

Pandemija Covida19 uticala je i na tržište naftom, piše list. Da bi smanjili rizik od većih posledica pandemije, glavne naftne kompanije su bile prisiljene da smanje za 25 odsto planirana ulaganja, što je izraženo u novcu više od 35 milijardi evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
evropa nafta šift projekt nestanak nafte u evropi nestašica nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana