Tekst objavljen: 15.04.2023 16:00        


U istraživanju je učestvovalo 2.000 ispitanika između 24. i 28. marta

Gde inflacija najviše udara? Ljudi se odriču kupovine, ali ne i pretplata za strimig servise

Britanska domaćinstva smanjuju spisak za kupovinu namirnica, ali ne odustaju od omiljenih platformi za striming video sadržajaprenosi Sky News.

Na osnovu izveštaja banke "Barclays", koji kombinuje stotine miliona transakcija kupaca sa istraživanjem potrošača, potrošnja na namirnice porasla je 7,1 odsto, pošto je 88 odsto kupaca reklo da su zabrinuti zbog rasta cena, a 62 odsto je prijavilo da pronalazi načine da smanji troškove svoje nedeljne kupovine.

Više od polovine njih (53 odsto) reklo je da gleda da uštedi i da smanji troškove na luksuz ili jednokratne poslastice, dok je 38 odsto reklo da planiraju obroke unapred kako bi izbegli bacanje hrane, ili da koriste vaučere da bi dobili novac sa računa za namirnice.

Radnje za unapređenje doma i "uradi sam" uživale su u sezonskom porastu prema izveštaju, dok je potrošnja na digitalni sadržaj i pretplate poraslaza 4,1 odsto, što je najveći rast u odnosu na prethodnu godinu u poslednjih pet meseci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U izveštaju se navodi da je ovo verovatno rezultat novih sezona popularnih serija kao što su Succession, Ted Lasso i The Mandalorian.

Potrošnja na komunalne usluge porasla je za 39,3 odsto u odnosu na prošlu godinu s obzirom na hladno vreme koje se zadržalo do marta.

Takođe, 54 odsto reklo je da su smanjili svoje diskrecione troškove, pogotovo kada je reč o odlascima u restorane (62 odsto) i kupovinu nove odeće i modnih dodataka (63 odsto).

U istraživanju je učestvovalo 2.000 ispitanika između 24. i 28. marta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
streaming kupovina istraživanje Velika Britanija inflacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana