Tekst objavljen: 03.03.2020 11:25        


Financial Times četvrtu godinu za redom objavio je svoju listu 1.000 najbrže rastućih kompanija u Evropi a kako navode konkurencija nikad nije bila jača

Gde se nalaze najbrže rastuće kompanije u Evropi?

Ove godine na čelu liste našla se OakNorth Banka iz Velike Britanije.

Minimalan rast koje su kompanije morale ostvariti za ulazak na listu porastao je sa prošlogodišnjih 37,7 na 38,4 procenta. Osim toga, kompanije širom sveta suočavaju se sa brojnim poteškoćama, od tmurnih prognoza ekonomskog rasta do brojnih neizvesnosti koje su u svetu uzrokovali događaji poput Bregzita ili korona virusa.

Sve to pokazuje da samo najspretnije i najinovativnije od njih napreduju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Financial Times navodi da ovogodišnja lista najbolje odražava rastuću važnost tehnologije koja još jednom dominira sa 189 kompanija koje dolaze iz ovog sektora. Ako se tome dodaju povezane, ali diskretne kategorije fintehnike i e-trgovine, taj ukupan broj se popeo na 259.

Većina pobednika dolazi iz Nemačke, a slede ih Italija, Velika Britanija i Francuska, a ove četiri države čine i oko 70 odsto ukupnog broja. London je zadržao svoje mesto kao grad s najvećim brojem brzorastućih kompanija, slede ga Pariz i Milano, dok Varšava i Vilnius po prvi put ulaze u prvih 10.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbrže rastuće firme firme biznis evropa najbrži rast

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana