Tekst objavljen: 17.03.2024 12:00        


Novi stanovi se stalno grade u primorskim gradovima i ponuda se iz dana u dan povećava. Zbog toga njihovi vlasnici moraju da se snalaze i na sve načine pokušavaju da privuku nove turiste i povećaju svoj profit

Kako vlasnici nekretnina na moru privlače turiste i uvećavaju profit?


U nastavku je nekoliko načina šta sve rade vlasnici nekretnina na moru.

Ulažu u izgled stana

Vlasnici nekretnina na moru su svesni da je izgled apartmana ključni faktor koji privlači turiste i omogućava im veći profit. Zbog toga ulažu mnogo truda i sredstava u poboljšanje izgleda svojih apartmana, kako bi svojim gostima stvorili nezaboravno iskustvo. Cene nekretnina u Hrvatskoj i Crnoj Gori su u stalnom porastu i čak 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od prvih koraka koje preduzimaju vlasnici jeftinijih ili starijih nekretnina je ugradnja kliznih staklenih vrata. Ukoliko želite da ugradite i klizna stakla, cena odgovara kvalitetu i koristima koje će vam doneti, jer će u potpunosti poboljšati izgled prostora.

Ova vrsta vrata omogućava gostima da uživaju u spektakularnom pogledu na more, čak i iz samog apartmana. Jedinstvena karakteristika pruža osećaj prostranosti i povezanosti sa prirodom, što turistima pruža dodatnu vrednost i nezaboravno iskustvo.

Pored vrata, vlasnici nekretnina biraju udoban i lep nameštaj koji će upotpuniti ambijent stana. Kvalitetan nameštaj gostima pruža osećaj udobnosti i luksuza, što je ključno za stvaranje prijatne atmosfere. Biraju komade koji su i estetski privlačni i funkcionalni, kako bi se gosti osećali kao kod kuće.

Još jedan popularan dodatak koji vlasnici nekretnina često koriste je hidromasažna kada na terasi. Ova dodatna pogodnost omogućava gostima da se potpuno opuste i uživaju u predivnom pogledu dok se kupaju. Hidromasažna kada pruža dodatnu dozu luksuza i opuštenosti, što će privući turiste koji žele da se potpuno opuste i uživaju u odmoru.

Svi ovi elementi poboljšanja izgleda stanova imaju za cilj privlačenje turista i omogućavanje vlasnicima nekretnina da ostvare veći profit. Kada stan izgleda atraktivno i pruža dodatne pogodnosti, turisti su spremni da plate više za smeštaj. Ovo povećava prihode vlasnika imovine i omogućava im da ostvare veći profit.

Važno je napomenuti da vlasnici nekretnina uz more ne ulažu samo u poboljšanje izgleda stanova, već i u održavanje i čišćenje. Redovno održavanje stana i čišćenje prostora doprinose visokom nivou usluge. Gosti cene čist i uredan prostor, koji će ih podstaći da se ponovo vrate i preporučiti smeštaj drugima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Pružaju dodatne popuste i usluge

Kako bi privukli više turista, mnogi vlasnici nekretnina sarađuju sa lokalnim restoranima i prodavnicama kako bi svojim gostima ponudili posebne popuste i pogodnosti.

Ova saradnja koristi kako vlasnicima nekretnina tako i lokalnoj zajednici. Kada vlasnici nekretnina promovišu lokalna preduzeća, oni ne samo da privlače turiste, već i podržavaju lokalnu ekonomiju. Ovi popusti i pogodnosti mogu biti u vidu besplatnih obroka u restoranima, popusta na kupovinu u lokalnim prodavnicama ili čak povoljnih tura ili aktivnosti koje se organizuju u saradnji sa lokalnim preduzetnicima.

Pored toga, vlasnici često nude dodatne usluge kako bi privukli turiste. Jedna od popularnih dodatnih usluga je masaža i spa tretmani. Gosti koji dolaze na odmor žele da se opuste i uživaju u boravku, pa im mogućnost prepuštanja masaži ili drugim spa tretmanima daje dodatnu vrednost. Dodatni sadržaji mogu biti dostupni u samom smeštaju ili u saradnji sa lokalnim spa centrima.

Dodatna usluga ne samo da privlači goste, već i omogućava vlasnicima nekretnina da ostvare dodatni prihod. Gosti su spremni da potroše više novca za smeštaj koji nudi takve dodatne usluge, jer žele da se opuste i uživaju u odmoru. Vlasnici nekretnina mogu iskoristiti ovu priliku da povećaju svoj profit i stvore lojalnost gostiju.

Kada vlasnici obezbede dodatne popuste i usluge, oni stvaraju pozitivno iskustvo za svoje goste. Takođe, ova praksa pomaže u promociji lokalne zajednice i privlačenju novih turista koji žele da iskuse sve što destinacija nudi.

S obzirom na to da su cene luksuznih stanova izuzetno visoke, vlasnici manje atraktivnih imanja moraju da se snalaze i privlače turiste na drugi način, a ovo je jedan od njih. Na primer, cijene nekretnina u Budvi počinju od minimalno 100.000 evra i rastu u zavisnosti od veličine i lokacije određene nekretnine. Pojedini stanovi idu i do 500.000 evra, pa je potrebno uskladiti taj luksuz.

Promocije na društvenim mrežama

Vlasnici nekretnina na moru sve više koriste društvene mreže kao sredstvo za promociju svojih apartmana i vila. Prepoznali su da su društvene mreže odličan način da se uz malo ulaganja dopre do velikog broja potencijalnih gostiju i poveća njihov profit.

Za razliku od vlasnika ultra luksuznih stanova koji ulažu veliki novac u marketing, mnogi koriste društvene mreže kao veoma jeftinu zamenu. Cene nekretnina su poslednjih godina izuzetno visoke, pa je, na primer, za kupovinu stana u Puli minimalni iznos koji treba da izdvojite između 100.000 i 150.000 evra.

U Puli se može naći stan od 43 kvadrata koji košta 150.000 evra. Nešto veći stan na istoj lokaciji, koji ima 59 kvadrata, košta 220.000 evra, dok je za vile potrebno izdvojiti više od 600.000 evra. Iako je potražnja za stanovima uz more velika, baš kao i raspon cena, vlasnicima je ponekad teško pronaći kupce. Tada na scenu stupaju društvene mreže.

Jedna od najpopularnijih platformi za oglašavanje nekretnina poslednjih godina je Instagram. Vlasnici mogu da objave prelepe slike svojih stanova, plaža, bazena i drugih atrakcija koje će privući pažnju korisnika ove društvene mreže. Takođe, mogu da koriste Instagram priče da prikažu svakodnevni život i iskustvo boravka u svojim stanovima.

TikTok je takođe odlična platforma za ovu vrstu promocije. Vlasnici mogu snimiti kratke i zanimljive video zapise koji prikazuju atrakcije u blizini njihovih apartmana, kao i aktivnosti u kojima gosti mogu uživati tokom svog boravka. Ovi video snimci mogu biti veoma atraktivni i mogu podstaći potencijalne goste da dođu kod njih.

Fejsbuk takođe pruža velike mogućnosti za promociju. Vlasnici mogu napravitistranicu za svoje stanove i redovno postavljati slike, video zapise i informacije o ponudama. Takođe, mogu da koriste oglase za ciljanje određene publike koja bi bila zainteresovana za njihove stanove.

Korišćenje društvenih medija za promociju nije samo postavljanje slika i video zapisa. Vlasnici takođe mogu koristiti različite marketinške tehnike kako bi privukli pažnju potencijalnih gostiju. Na primer, mogu da ponude posebne popuste ili promotivne pakete za rezervacije preko društvenih mreža.

Ovo su samo neke od stvari koje pametni vlasnici nekretnina koriste da privuku turiste. Ako imate stanove, koristite ove trikove i povećajte prihod.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam nekretnine na moru Crna Gora Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana