Tekst objavljen: 02.06.2022 14:25        


Kineska vlada deli milijarde juana vaučera i subvencija za kupovinu kako bi podstakla domaću potrošnju jer je opala maloprodaja, avišenedeljni festival kupovine tek počinje

Kina pokušava da vaučerima pomogne potrošnju zbog pada prodaje


U jednom od poslednjih takvih poteza, centralni grad Džengdžou, glavni grad provincije Henan, najavio je izdavanje vaučera u vrednosti od 240 miliona juana (oko 36 miliona američkih dolara) od kraja maja do avgusta kako bi podstakao lokalnu potrošnju.

U međuvremenu, južno kinesko ekonomsko čvorište Šendžen počeo je da distribuira treću seriju svojih vaučera za kupovinu, u vrednosti od 400 miliona juana, pred festival kupovine koji počinje 18. juna.

Masovno poklanjanje vaučera došlo je u vreme kada su izbijanje novog talasa epidemije i antiepidemijske mere teško opteretile kinesku domaću potrošnju, posebno prodaju neesencijalnih potrepština i ugostiteljski sektor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Maloprodaja robe široke potrošnje, koja je značajan pokazatelj snage potrošnje Kine, pala je za 0,2 odsto na godišnjem nivou u periodu januar-april, pokazuju zvanični podaci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kina potrošnja vaučeri subvencije pad prodaje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana