Tekst objavljen: 22.04.2020 13:55        


Američka platforma Netfliks, jedan od najpopularnijih striming servisa, zabeležio je rekordan rast i povećanje broja pretplatnika u prvom kvartalu ove godine, ali ne zaostaje ni još jedna grana industrije virtuelnih sadržaja

Ko je u vreme korone zabeležio rekordan rast?

Kako prenose američki mediji, Netflix je juče, nedugo po zatvaranju berzi, objavio podatke o prihodima u prvom kvartalu ove godine.

Prihod kompanije u prva tri meseca 2020. iznosi 5,77 milijardi dolara, što je za 1,25 milijardi više u poređenju sa prvim kvartalom 2019. godine i 300 miliona više u poređenju sa četvrtim kvartalom prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako prenose američki mediji, Netfliksov rast je evidentan u oba poređenja, što se podudara sa predviđanjima, ali posebno sa svetskom krizom zbog pandemije koronavirusa i merama izolacije građana u brojnim zemljama.

Netflix je prijavio i rast pretplata na 15,77 miliona naloga, što predstavlja najveći kvartalni rastu u istoriji kompanije. 

Najgledaniji sadržaji na Netflixu u prvom kvartalu bili su dokumentarna serija Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, rijaliti Love is Blind i film Spenser Confidential.

Prodaja videoigara

I prodaja videoigara u SAD-u, gledano na mesečnom nivou, ovog je marta značajno porasla, a razlog je što su Amerikanci prisiljeni da ostanu u svojim kućama zbog korona virusa.

U odnosu na prošlogodišnji mart prodaja videoigara i igračih konzola porasla je za 35 posto i dosegla je vrednost od 1,6 milijardi dolara. Takav rast nije zabeležen još od marta 2008. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rekordan profit netflix video igre korona virus SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana