Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 01.03.2021 13:55        


Žitelji Bosne i Hercegovine su se našli na osmom mestu liste najvećih pivopija

Ko u komšiluku pije najviše piva?

Kako je prosečna ceni dva dolara po boci godišnje, troše oko 650 dolara za pivo, prema istraživanju portala “Ikspensiviti” (Expensivity).

Mnogi putnici smatraju neophodnim delom svojih putovanja isprobavanje lokalnih piva. Međutim, cena ovog popularnog alkoholnog pića se dramatično razlikuje od države do države, pišu Nezavisne novine.

Kako biste bili sigurni da ćete isprobati neka od najukusnijih piva na svetu bez probijanja budžeta, “Ikspensiviti” je uporedio cene piva u 58 zemalja. Da bi prikupila podatke, ova veb stranica je uporedila cene piva u supermarketima, kao i u hotelskim barovima, i izračunala srednju vrednost flaše piva od 330 mililitara po državama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najskuplje pivo na svetu je u bliskoistočnoj državi Katar. U proseku, tamo pivo košta 11,26 dolara po boci. Ali, u Kataru ne samo da ćete najskuplje platiti flašu piva, već ćete morati da pribavite i specijalnu dozvolu da biste mogli da ga kupite.

Takođe, Katar je uveo stopostotni porez na uvoz alkohola uoči Svetskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano 2022. godine, pa otuda i tako visoka cena flaše piva.

Najjeftinije pivo piju stanovnici u Južnoj Africi – košta 1,68 američkih dolara po boci.Češka je, međutim, pobednik po najvišoj stopi potrošnje piva, budući da u proseku jedna osoba popije čak 468 flaša ovog pića godišnje.

Država čiji građani potroše najviše novca na pivo je Nemačka, sa gotovo 2.000 dolara po osobi godišnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bosna i hercegovina region bivša jugoslavija pivo cena piva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana