Tekst objavljen: 04.01.2024 16:00        


Evo kako stoje stvari u komšiluku

Koja je trenutno najuspešnija firma u BiH? Detalj iz SarajevaNajuspešnija kompanija u Bosni i Hercegovini je u 2023. godini bila Bingo Grupa čiji je vlasnik Senad Džambić, objavio je poslovni portal biznisinfo.ba.

Bingo Grupa je ove godine dodatno ojačala u sektoru maloprodaje, počela izgradnju novog velikog distributivnog centra u Tuzli i proširila lanac benzninskih pumpi Bingo Petrol, navodi se u obrazloženju.

Na drugom mestu su korporacije ASA i Prevent porodice Hastor koje već decenijama spadaju u vodeće poslovne imperije u BiH.

U nekim kompanijama unutar ovih korporacija, pre svega u tekstilnoj i metalskoj industriji, su registrovani problemi, ali je istovremeno napravljen veliki iskorak u finansijskom sektoru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treće mesto je zauzela kompanija Violeta u vlasništvu Petra Ćorluke, a četvrto energetska firma Hifa Oil Izudina Ahmetića.

Na petom mestu se nalazi korporacija Mepas kojoj upravlja porodica Grbešić iz Širokog Brijega.

Kratka lista pet najbogatijih u BiH je sastavljena na osnovu sličnih lista iz prethodnih godina i grubih procena o tome koliko su kompanije bile uspešne u 2023. godini, navodi se na portalu biznisinfo.ba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
2023 najuspešnije kompanije bosna i hercegovina Bingo grupa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana