Tekst objavljen: 27.06.2022 14:40        


Prosečna plata u IT sektoru u Srbiji u 2021. godini, prema podacima sajta za zapošljavanje IT kandidata "HelloWorld.rs", bila je veća od 1.500 evra, a najveća je bila za senior softver developera (na platformi "IT insajder") od 8.500 evra

Kolika je prosečna, a kolika najveća plata u domaćoj IT industriji?


Po podacima sa platformeIT insajder, 62 odsto komentara o poslodavcima je bilo pozitivno odnosno autori komentara - IT stručnjaci preporučuju ocenjenu kompaniju.

U Srbiji raste interesovanje za informacijama o IT kompanijama, navedeno je u saopštenju.

IT Insajderje platforma gde svi zainteresovani mogu da se informišu o poslodavcima u IT industriji i pročitaju iskustva o radu, kao i iskustva sa razgovora za posao.

Prilikom pisanja komentara, bivši i sadašnji zaposleni ocenjuju opšti utisak o kompaniji, mogućnost napredovanja, beneficije koje poslodavac pruža i definišu pozitivne i eventualne negativne strane rada.

Najviše pozitivnih ocena imali su i komentari koji govore da u IT firmama postoje izazovni projekti, prilika za usavršavanje i napredovanje, fleksibilno radno vreme, dobri odnosi u kompanijama, kao i dobijanje povratne informacije nakon razgovora za posao, prilika za usavršavanje i napredovanje, fleksibilno radno vreme, dobri odnosi u kompanijama, kao i dobijanje povratne informacije nakon razgovora za posao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako bi se nivo transparentnosti domaće IT industrije podigao na viši stepen, na IT insajderudodata je sekcija "Plate", gde domaći stručnjaci mogu anonimno da napišu svoje neto iznose plata.

Ove godine se očekuje rast plata u IT sektoru u Srbiji od 30 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it sektor domaći IT sektor prosečna plata najveća plata Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana