Tekst objavljen: 23.07.2019 15:15        


U obilju turističkih aranžmana za Grčku, Hrvatsku i Crnu Goru, ovesezone, izdvojile su se i ponude za kampovanje, a sudeći po interesovanju naših građana - kampovanje je ponovo u modi

Koliko košta 10 dana kampovanja u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Na društvenim mrežama specijalizovani sajtovi i sajtovi agencija nude veliki izbor mesta za kampovanje, a visoke ocene stručnih radnika i gostiju odlaze uglavnom na račun kampova u Grčkoj.

Prednosti ovog vida odmora su mnogobrojne, ali treba imati u vidu da je zabluda da je kampovanje najjeftiniji način letovanja. Nije i cene su u rangu drugih vrsta letovanja.

- Poslednjih godina mnogi kampovi u Grčkoj dostigli su visoku kategoriju i nude sadržaje kao i hoteli ili apartmani, a neki čak i više od toga. Tako danas u kampovima možete izabrati smeštaj u šatoru, drvenoj kućici, bungalovu, kamp prikolici, karavanu. Ako ne želite da se odreknete komfora, većina kampova nudi i luksuzne kućice koje imaju klima-uređaj, kupatilo, kuhinju, spavaće sobe, vrt. Današnji kampovi na Sitoniji, Tasosu, Lefkadi, Pelionu, Peloponezu opremljeni su sanitarnim čvorovima, imaju struju, u mnogima postoje i dodatne prostorije poput onih za povijanje beba, kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, a negde čak i posebni tuševi za kupanje kućnih ljubimaca - navode na sajtu grckainfo.com.

Cenovnici i ponude su različite. Cene za dve osobe na dan su od 20 do 35 evra, a, primera radi, u kampu Asprovalta cena za dve osobe, šator, auto i struju sa taksom je 20,5 evra. Za više od 10 dana u ovom kampu daju popust od 10 odsto.

U jeku sezone za osobu je boravak na dan 4,5 evro, a za decu 3,5 evra. Za automobile se plaća tri evra, za prikolicu osam, šator mali 4,5 evra, veliki pet, motor 2,5, struja je 3,5 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Pre tri godine smo imali odlično iskustvo u kampu u Grčkoj. Troškovi boravka za supruga i mene su bili oko 250 evra za 10 dana. Imali smo internet, struju, dobar parking i prelepo mesto za šator. U blizini je bila prodavnica tako da nismo morali da idemo do obližnjeg Sartija. Nije kampovanje jeftino jer za oko 600 evra koliko smo potrošili mogli smo da budemo i u apartmanu, ali kampovi su doživljaj - kaže Andreja Matković.

Andreja preporučuje da se za kampovanje opremite s malo više debljih stvari.

- Nosimo letnju i jesenju garderobu. Obavezno je poneti prvu pomoć, mada uvek postoji medicinski radnik u kampu. Nosimo sve što štiti kožu od insekata. Ponesemo osnovno posuđe, mini-frižider i malo namirnica - kaže Andreja.

Kako naš turista iz grčkog kampa navodi "prikolica sa dodatnom opremom, tenda, rezervni točak, sanduk, pod u prirodi i dodatna soba su oko 10.000 dinara plus PDV. Registracija je do 7.000 dinara, a homologacija se plaća 13.000 dinara."

Kampovi u Grčkoj i u drugim zemljama koje posećuju naši turisti opremljeni su kuhinjama, veš-mašinama, roštiljem, frižiderima, tuševima, toplom vodom ,bankomatima, imaju kafiće i restorane, medicinsku pomoć, bazene...

Turistički radnici kažu dase najbolji kampovi popune već početkom januara.

Duga tradicija u Hrvatskoj

Hrvatska ima dugu tradiciju kampovanja i starije generacije iz Srbije sigurno pamte neke od preko 50 kampova duž hrvatske obale Jadranskog mora.

Većina kampova u toj zemlji je dobro opremljena. Kamp u Njivicima na Krku ima više od 420 parcele za smeštaj kampera. Dnevno po osobi se plaća nešto više od 10 evra, a za decu od sedam do 12 godina je upola cene.

Ponuda u Crnoj Gori

Za dve osobe boravak za jednu noć u jednom od najpoznatijih crnogorskih kampova košta 15 evra. U cenu je uračunato mesto za karavan automobil, struja i lokalne takse.

U kampu "Oliva Bar" u uvali Maslina – Utjeha kapacitet je do 30 jedinica, ima kupatila, sanitarne čvorove, tuševe, prostorije za pranje sudova i mesta za pranje veša.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kampovanje Grčka Crna Gora Hrvatska letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana