Tekst objavljen: 24.11.2019 13:00        


Na kraju septembra broj korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori iznosio je 1.294.942 što odgovara penetraciji od 208,85 odsto, i predstavlja rekord u Evropi

Komšije evropski rekorderi, imaju dva puta više mobilnih nego stanovnika

Od ukupnog broja korisnika 53,6 odsto su pripejd korisnici, dok je postpejd korisnika 46,4 odsto, navodi se u Izveštaju o razvoju tržišta elektronskih komunikacija koji je juče razmatrala Vlada Crne Gore.

"U septembru 2019. godine, u odnosu na septembar prethodne godine, registrovan je rast broja korisnika od 4.9 odsto", ističe se u izveštaju.

Kada su postpejd korisnici u pitanju, cene SMS poruka kod svih crnogorskih operatera su na nivou od 0,03 evra i značajno su povoljnije od prosečnih cena u EU (0,07 evra) i nešto povoljnije od onih u zemljama regiona (0,04 evra).

Inače, najviše registrovanih mobilnih korisnika bilo je 2008. godine kada je zabeleženo čak 1,3 miliona.

U prvih devet meseci ove godine je pisanim putem podnešeno 13.850 prigovora korisnika na sve EK usluge u Crnoj Gori, što je šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Prigovori su se odnosili na sve aspekte pružanja usluga (iznos računa, smetnje i prekidi u radu servisa, zloupotrebe, zahtevi za raskid ugovora i slično)", ističe se u izveštaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Broj korisnika koji je u prvih devet meseci 2019. godine, nezadovoljan rešenjem operatera na podnešeni prigovor, podneo žalbu Agenciji je 463.

"Od ovog broja 97 žalbi je odbijeno, 104 žalbe su usvojene, dok je 164 postupka obustavljeno, jer su nakon podnošenja žalbi i zahteva Agencije da se po njima oparteri izjasne, isti preinačili svoje odluke, odnosno u naknadnom postupku usvojili prigovore korisnika. Dakle, pozitivno po korisnika je rešeno 58 odsto žalbi koje su podnešene Agenciji, dok je 21 odsto žalbi odbijeno", navodi se u izveštaju.

Na ostale žalbe je odgovoreno pisanim putem ili su prosleđene Upravi za inspekcijske poslove na dalje postupanje.

Kada su u pitanju tužbe na odluke Agencije, u izveštajnom periodu, Upravnom sudu Crne Gore je podnešeno 13 tužbi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropski rekord Crna Gora mobilni telefoni region

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana