Tekst objavljen: 08.07.2020 10:05        


Britanske turiste, koji su prvi put posetili Tursku, uznemiruju nerazumne cene jednostavnih ljudskih radosti i stvarna borba za plaćene ležaljke na plaži

Možemo na more u Tursku, ali tamo su cene baš skočile...

Neke su države već otvorile turističku sezonu i počele prihvatati odmor, ali njihovi praznici sada ne izgledaju tako privlačno kao pre pandemije Covid-19.

Britanci, koji su među prvima otvorili turističku sezonu u Turskoj, žale se na društvenim medijima zbog neočekivano viših cena u turskim hotelima, koji su u svetu bili poznati pre pandemije "covid-19" po pristupačnim cenama i "all inclusive" odmorima, piše British Mirror.

Budući da su pola sezone ostali bez kupaca, turski hoteli odlučili su da nadoknade gubitak podižući cene za turiste, koji nisu zadovoljni potezom.

Na društvenim mrežama objavljuju fotografije računa iz barova u hotelima, gde su cene za uobičajene turske delicije – kebab i kafu – neverovatne. Tako su za šoljicu kafe u odmaralištu Bodrum zatražili sedam evra, a 48 evra za kebab.

Dokaz o preteranim cenama objavio je na društvenim medijima Britanac koji se odmarao u jednom odmaralištu u Bodrumu u Turskoj na egejskoj obali.

Uprkos visokim cenama u baru, potražnja za ležaljkama pored bazena raste među turistima. Toliko da se moraju boriti za mesto na suncu. I to uprkos činjenici da turisti iz susednih hotela moraju platiti i do 75 evra da bi iznajmili ležaljku na privatnoj plaži.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Istina je da taj iznos uključuje i hranu, piće i zabavu, tako da je taj iznos u određenoj meri opravdan.

Kao odgovor na kritike cena, gradonačelnik Bodruma Ahmet Aras skrenuo je pažnju na krizu i nezaposlenost koje je Turska trpela u turističkoj industriji. Sezona koja obično započinje u maju odložena je zbog pandemije Covid-19.- Grad ima pravo da izvuče svaki poslednji cent iz turista -rekao je gradonačelnik.

Ipak, gradonačelnik je napomenuo da još uvek postoje mesta u Turskoj gde ćevap kebab 20 turskih lira, što je nešto manje od 2,6 eva. Iako pre karantina, najniža cena kebaba bila je ipak niža.

- Mala preduzeća u Turskoj teško su pogođena. Ljudi u sektoru turizma i usluga jedva sastavljaju kraj s krajem -izrazio je zabrinutost gradonačelnik Bodruma.

Ali, ostaje pitanje je li takav porast zaista najoptimalnije rešenje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
odlazak na more letovanje turska turska letovanje skok cena poskupljenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana