Tekst objavljen: 07.07.2022 16:10        


Glavni grad Austrije, Beč, preuzeo je prvo mesto novozelandskom gradu Ouklendu, i ponovo se pozicionirao kao grad koji ima najbolje uslove za život, navodi se u godišnjem izveštaju Ekonomista

Najbolji grad za život u 2022. godini je Beč


Godišnju rang listu gradova najboljih za život u svetu upravo je objavila „Ekonomist intelidžens junit“ (EIU), a Globalni indeks uslova života za 2022. pokazuje neke značajne razlike u odnosu na prethodnu godinu.

EIU, koja je sestrinska organizacija magazina Ekonomist, rangirala je 173 grada širom sveta na osnovu različitih faktora, uključujući zdravstvenu zaštitu, stopu kriminala, političku stabilnost, infrastrukturu i pristup zelenim površinama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U upravo objavljenom izveštaju, Beč koji je na njihovoj rang listi početkom 2021. godine pao na 12. mesto zato što su njegovi muzeji i restorani tokom pandemije koronavirusa bili zatvoreni, ponovo se vratio na prvo mesto, na poziciju koju je imao 2018. i 2019. godine.

„Stabilnost i dobra infrastruktura glavne su čari grada za njegove stanovnike, uz dobru zdravstvenu zaštitu i mnoštvo mogućnosti za kulturu i zabavu", navodi se u izveštaju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbolji gradovi za život beč 2022 The Economist Austrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana