Tekst objavljen: 11.06.2019 15:45        


Luksuzna putovanja koja su skupa i za turiste u mnogo bogatijim zemljama mogu da se uplate i u Srbiji. Međutim, oni kojima je obilazak sveta važniji od, na primer, novog automobila mogu otići na taj put po sličnoj ceni.

Najskuplja putovanja koja mogu da se uplate u Srbiji

Jedno od najskupljih putovanja koje možete rezervisati i u Srbiji je put oko sveta koji traje nešto više od 100 dana, a aranžman košta 14.000 evra.

Kraća i jeftinija verzija puta oko planete traje 36 dana i košta oko 6.700 evra. Kraća verzija predviđa putovanja brodom, avionom, sportske i zabavne aktivnosti, smeštaj u dvokrevetnim sobama. Turisti će, između ostalog, obići katarsku Dohu, Singapur, australijski Sidnej, novozelandske gradove Pikton i Velington, ostrva Tahiti i Bora Bora u Francuskoj Polineziji, Havaje i Los Anđeles u SAD, zatim peruanski glavni grad Limu i najpoznatiji turistički lokalitet u toj zemlji Maču Pikču, ali i brazilski Sao Paolo.

Najskuplje putovanje na svetu

Najskuplje putovanje na svetu "Pasoš za 50" košta neverovatnih 13,87 miliona dolara. Traje 20 dana tokom kojih se obilazi 20 gradova, a polazak je predviđen s Tajlanda.
Na najskuplje putovanje može da krene 50 ljudi, putuje se luksuznim privatnim avionima, odseda se u najluksuznijim hotelima na svetu, uz putnika su lični fotograf, snimatelj i asistent, a za uspomenu poklon je štap od 18-karatnog zlata sa kuglom sa 20 dijamanata koji predstavljaju svaki od posećenih gradova.


Među najluksuznija putovanja koja se mogu uplatiti u Srbiji spadaju uglavnom krstarenja. Tako, na primer, krstarenja Mauricijusom, Sejšelima i drugim destinacijama gde letuju i naši građani koštaju oko 2.500 evra.

- Postoji velika ponuda krstarenja. Mediteran je najaktuelniji za naše putnike, ali su interesantna i krstarenja Atlantskim okeanom, Karibima i Severnim morem. Istočnim Mediteranom možemo obići ostrva u Egejskom moru, Krit, otići do Santorinija, Turske i Izraela. Zapadni Mediteran obuhvata Barselonu, Đenovu, delove Španije, čak se ide do Maroka. Cene su od 600 do 2.500 evra – kaže turizmolog Boris Tot.

Krstarenje Karibima košta oko 2.000 evra po osobi. Međutim, cena koju turisti plaćaju za samo krstarenje nije konačna, jer ima i drugih troškova koji nisu mali.

- Najveći broj krstarenja počinje iz velikih luka do kojih treba doći individualnim prevozom. Ako se krstari zapadnim Mediteranom sa polaskom iz Đenove, moramo sami organizovati put do Italije. Pojedine agencije rade organizovani odlazak na mesto polaska – kaže Tot.

Neka od najskupljih putovanja

Put oko sveta 100 dana: 14.000 evra
Put oko sveta 36 dana: 6.780 evra
Krstarenje Baltikom (Holandija, Norveška, Holandija) 15 dana, 14 noći: od 1.466 do 5.746 evra + lučke takse 153 evra
Kalifornija, Las Vegas, Havaji 14 dana: 3.450 evra, plus takse 375 evra
Dominikanska Republika 10 dana: 2.559 evra

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na krstarenjima u većini slučajeva turisti imaju pun pansion ili polupansion. Za prekookeanska putovanja usluga je uglavnom ol-inkluziv, pa osim ishrane, putnici mogu da koriste velnes, bazene i sve što ima na brodu.

- Svake godine ima naših putnika koji odlaze na krstarenja. Ne u velikom broju, ali ih uvek ima. Jeftinije ponude, oko 600 evra, jesu kraće relacije, recimo krstarenje Jadranom od Venecije do Dubrovnika. I kod ove vrste putovanja, kada je u pitanju first minute, može da se nađe aranžman za 400 do 500 evra sa lučkim taksama – kaže Tot.

U najskuplje aranžmane spadaju tropske destinacije, Sejšeli, Mauricijus, Maldivi, Dominikanska Republika, Ujedinjeni Emirati za koje u junu na totalnoj rasprodaji treba platiti 1.200 evra. U pitanju je ol-inkluziv aranžman sa devet noćenja.

- Na Mauricijus može da se ode za 900 do 1.000 evra, ali ako bi želeli da boravimo u najluksuznijim hotelima, onda cene dostižu i 4.000 do 5.000 evra po osobi. Skuplji su i aranžmani na Maldivima, gde su sobe u luksuznim vilama smeštenim iznad plaže, sa sopstvenim bazenima i izlaskom na plažu. Takav ol-inkluziv može da dostigne cenu do 7.000 evra po osobi – kaže Boris Tot.

Veliki raspon cena važi i za Sejšele, a mnogi naši turisti odlaze u Zanzibar, gde polupansion košta i do 1.500 evra, iako ima i tri puta jeftinijih ponuda.

Luksuz i u Turskoj

Luksuzna putovanja ne moraju da budu rezervisana samo za egzotične destinacije, već i za letovališta koja su uobičajena za naše turiste.

- I u Turskoj postoje hoteli koji su izuzetno luksuzni. U antalijskoj regiji se nalaze dva najluksuznija hotela, od kojih je jedan 2010. bio proglašen najluksuznijim na svetu. U jeku sezone boravak u tom hotelu je oko 3.000 do 4.000 evra po osobi za 10 ili 14 noći. U drugom hotelu cena je do 4.000 evra po osobi za 10 dana – objašnjavaju turistički radnici.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
put oko sveta putovanja turizam Srbija najskuplje na svetu putovanje najskuplje putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana