Tekst objavljen: 17.07.2020 15:45        


Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija rekao je u emisiji Studio N1 Live da "trenutno nema dramatičnih promena u ceni sirove nafte, što znači da su se ponuda i potražnja uravnotežile"

"Nema dramatičnih promena u ceni sirove nafte"

Kako je rekao, "samo se pominje da je došlo do jako velikog pada cene sirove nafte, a niko nije rekao da je od tada do danas nafta poskupela negde oko 120 procenata". "Taj trend skoka cene nafte je uspostavljen krajem aprila, a čitavih mesec dana je cena goriva u Srbiji i dalje padala", kaže Mićović.

Kako je rekao, samo se pominje da je došlo do jako velikog pada cene sirove nafte, a da niko nije rekao da je od tada do danas nafta poskupela negde oko 120 procenata.

"Taj trend skoka cene nafte je uspostavljen krajem aprila, a čitavih mesec dana je cena goriva u Srbiji i dalje padala", kaže Mićović.

Istakao je da su predviđanja u ovim okolnostima jako teška, jer ovakve okolnosti nismo imali nikada do sada u istoriji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Trenutno nema dramatičnih promena u ceni sirove nafte, što znači da su se ponuda i potražnja uravnotežile. Rast potražnje je usporen i zaustavljen, nakon onoga što se desilo u SAD, neverovatno strmog rasta novoinficiranih. Već i ovi prethodni meseci nam govore koliko je teško takve stvari predvideti", rekao je.

Dodao je da države, ne samo naša, sigurno imaju jako velike troškove u ovom periodu.

"Čim bude formirano Ministarstvo finansija, odmah će početi da radi na merama koje će moći da povećaju budžetski prihod", rekao je Mićović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tomislav mićović cena sirove nafte sirova nafta cena nafte nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana