Tekst objavljen: 12.11.2020 13:55        


Nemačka organizacija TÜV, jedna od onih koje sprovode tehničke preglede u toj državi objavila je listu vozila, klasifikovanih po starosti, s najmanje i najviše grešaka

Nemačka organizacija koja radi tehničke preglede kaže da su ovo najkvalitetniji automobili

Obrađeno je čak devet miliona vozila pa o reprezentativnosti uzorka ne treba previše raspravljati. U ovoj statistici su općšt inspekcije vozila koje su sprovedene od jula 2019. do juna 2020. godine, a zvanični naziv ove statistike je TÜV Report 2021 ili TÜV-ov Izveštaj 2021, objavlila je Revija HAK.

Glavne kategorije u pregledu su: prednja i zadnja svetla, kočnice, gubitak ulja, kočnice, funkcionisanje kočnice (pedale), funkcionisanje ručne kočnice, pokazivači smera, upravljački sistem, kočničko ožičenje, korozija, ispušni sistem, kontrolna jedinica motora…

Kao i prošle godine, veliki pobednik je SUV Mercedes-Benz GLC, koji u kategoriji do tri godine starosti ima samo 1.7 odsto grešaka. Na drugom mestu je B klasa s 2.2 odsto nedostataka u istoj kategoriji starosti, a odmah iza nje je Opel Insignija s, takođe, 2.2 odsto, piše Poslovni.hr.

Pogled na statistiku pokazuje da kvalitetni automobili ne moraju nužno biti skupi (pogotovo u starijim godištima) i da kvalitet više nije jedinstvena prodajna tačka za premium proizvođače. Recimo, vozila kao što su Mazda 2, Opel Adam ili Honda Jazz postižu ocenu s niskom stopom kvarova na prvom opštem pregledu nakon tri godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Stope glavnih nedostataka:3.7 odsto Opel Adam, 3.9 odsto Honda Jazz ili 4.5 odsto Mazda 2. No, mali automobili zadržavaju kvalitet s godinama. To potvrđuje pogled na ocenu sedmogodišnjaka: Opel Adam 10.3 odsto, Mazda 2 10.5 odsto i Honda Jazz 11.7 odsto. I to nakon pređenih 61.000 do 68.000 kilometara.

Najbolji u klasama:u klasi mikro automobila Opel Adam pobeđuje četvrti put zaredom (3.7 odsto). U kategoriji malih automobila Audi A1 ponovno je zauzeo prvo mesto (3.3 odsto). Promena u kompaktnoj klasi – ovde Hyundai i30 (2.5 odsto) zamenjuje Mercedesovu A-klasu. Pobedu u srednjoj klasi preuzima Opel Insignia (2.2 posto) od prošlogodišnjeg pobednika Mercedesove C-klase. U klasi monovolumena najbolja je B klasa (2,2 odsto). Ukupni pobednik Mercedes GLC (1.7 odsto) po drugi je put pobednik SUV-a.

Treba napomenuti i neke zanimljivosti, a to je da se mnogo Dačija na dnu poretka može povezati i s priznanjem vlasnika da slabo održavaju svoja vozila. To je i najvažnija poruka ovakvih istraživanja – kvalitetnim održavanjem sprečićete mnoge kvarove.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kvalitetni automobili TUV automobili Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana