Tekst objavljen: 23.08.2022 14:00        


Izvršni direktor Timoteus Hetges upozorava: "Zbog velikog blagostanja, u nas se uvukla određena bahatost. Ali etiketa "Made in Germany" svuda se ruši“

Ni "Made in Germany" nije više što je nekad bilo


On kaže da postoje veliki problemi sa inovativnom snagom zemlje. Na primer, Nemačka ide lošije od Grčke kada je u pitanju digitalizacija javnih servisa. "A u drugim zemljama nema toliko haosa na aerodromima kao ovde. I nažalost, projekti velikih razmera često nam više ne funkcionišu", rekao je Hetges, prenosi nemački Bild.

"Postali smo samopravedni. Ali postati samopravedan u krizama je fatalano. Moramo vratiti prst na ranu i opravdati tvrdnju da smo lideri u onome što radimo. Tada se uspeh ne može sprečiti. Inovacije i investicije su ključevi."

Šef Telekoma je zabrinut i zbog trenda rada od kuće. "Zbog matične kancelarije, izgubljen je visok stepen vitalnosti u našem korporativnom sedištu", rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kućna kancelarija je sada neophodna, ali praktično lični razgovori i kreativnost često padaju po strani.

- Zato apelujem na zaposlene: Vratite se u kancelarije. Potrebna nam je lična razmena" - kaže Hetges.

Mnogi zaposleni koji od korona krize rade od kuće takođe su potcenili šta oni znače svojim kolegama na interpersonalnom nivou i koliko su važne lične mreže, rekao je menadžer.

Međutim, Hetges ne želi da ukine propise. Naravno, zaposleni mogu da nastave da rade od kuće ako nešto rade na miru, naglasio je on.

"Ali rad od kuće je u određenoj meri i privilegija: dobrih 20.000 naših zaposlenih je napolju sa ljudima svaki dan. Nemaju šanse da rade od kuće" - zaključio je .

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
timoteus hetges Nemačka made in germany rad od kuće rad iz kancelarije povratak u kancelarije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana