Tekst objavljen: 04.01.2023 12:00        


Tokom pandemije korona virusa pojedinci su čak iz Beograda došli da žive na Osluši, videvši svoju šansu u razvoju seoskog turizma

Ova lokacija bi mogla da bude sledeći veliki hit u seoskom turizmu


Lokalitet Osluša na Tari postaje sve popularniji među turistima, i dok su se pre par godina mogla videti samo brda, sada je tu veliki broj vikednica, ali i jedinstveni restoran -voz na šinama.

Tokom pandemije korona virusa pojedinci su čak iz Beograda došli da žive na Osluši, videvši svoju šansu u razvoju seoskog turizma, a potražnja i prodaja placeva skočila je višestruko.

"Ja sam rođen na beogradskom asfaltu i jako ga volim ali u poslednje vreme je postalo toliko naporno za svakodnevni život. Napustio sam stabilan posao, rad u jednoj banci. Mlađa devojčica imala je problema sa disanjem i prva odluka je bila da nađemo plac u prirodi, i lekari su nas savetovali da more zamenimo planinom. Sasvim slučajno odlučili smo da to bude Tara i tu smo napravili prvu kuću bez ikakvih daljih planova da se bavimo turizmom, jednostavo napravili smo kuću i upravo tu je počelo naše porodično uživanje i odmor, a kasnije i posao", kaže za RINU Vladimir.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Osluša je poslenjih godina kao lokacija postala jako razivjena tačka Bajine Bašte, jer se nalazi u samom srcu Tare i središtu, i od ovog mesta sve lokacije su blizu, do Кaluđerskih bara imate nikih 14 kilometara ili do jezera Perućac takođe imate nekih 15 kilometara kao i jezero Zaovine. Ako se locirate na Osluši sve će vam biti podjednako blizu.

Poseta na ovoj destinaciji je veća u zimskom nego u letnjem periodu, jer su prostranstva idealna za šetnju po snegu i sankanje mališana. Ono što je kvarilo sliku ovog prelepog predela jesteloša putna infrastruktura, a sada je deonica u dužini 2.200 metara potpuno rekonstruisana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osluša tara seoski turizam zapadna srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana