Tekst objavljen: 21.02.2024 14:10        


S obzirom na to da su kvadrati u Beogradu preskupi, prilikom kupovine nekretnine “glavnu reč” ima upravo cena

Ova lokacija u prestonici je prestilga Zemun i Novi Beograd, kvadrat ispod 2000 evra


To pokazuje i primer Borče, koja je tokom proteklih nekoliko meseci bila najzanimljivija potencijalnim kupcima. Tako je ovo prestoničko naselje “prešišalo” i Novi Beograd, Zemun, Mirijevo i postala najtraženija lokacija za kupovinu stana.

Prilikom potrage za nekretninom, potencijalni kupci uglavnom pretražuju oglase na različitim sajtovima za prodaju stanova. U drugoj polovini prošle godine, najviše tražena lokacija bila je Borča, što pokazuje istraživanje sajta za oglašavanje nekretnina “4zida”.

Inflacija je, naravno, pogodila i tržište nekretnina, te su se potencijalni kupci interesovali za prestoničko naselje u kojem kvadrat ipak može da se kupi po nižoj ceni.

Kvadrat jeftiniji od 2.000 evra

Kada se “prečešljaju” oglasi i ponude agencija za nekretnine, ni ne čudi što je Borča sve primamljivija lokacija, iako je udaljena od centra grada. Prema podacima različitih agencija za nekretnine, prosečna cena kvadrata u Borči je od 1.115 do 1.525 evra. Naravno, ima i skupljih opcija, ali je praktično nemoguće pronaći kvadrat skuplji od 1.900 evra.

Primera radi, garsonjera u visokom prizemlju u ovom delu grada košta 22.000 evra, što je manje od 1.300 po kvadratu. Stan od 50 kvadrata može da se pronađe za 95.000 evra, dakle manje od 1.900 evra po kvadratu. Kome je potreban veći stan, recimo dvosoban od 60 kvadrata, u Borči može da ga nađe za oko 79.800 evra, odnosno 1.330 po kvadratu. Pronašli smo i prostraniji stan od 90 kvadrata, koji je oglašen po ceni od 143.000 evra, što znači da je kvadrat oko 1.600 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Traže se i garsonjere i prostrani stanovi za porodicu

Ponuda stanova na oglasima, koja je raznolika, i tražnja u ovom delu grada savršeno su usaglašene, tako barem pokazuje istraživanje 4zida.

Naime, prema njihovom istraživanju, traže stanovi svih kvadratura i broja prostorija.

Porodice koje traže dom u Borči najčešće se opredeljuju za stanove od 70 kvadrata, koji mogu da se pronađu od 990 do 1.900 evra po kvadratu. Ipak, najveći broj kupaca opredeljuje se za stanove manje kvadrature.

Traže se stanovi i u Zemunu i na Novom Beogradu

Na osnovu istog istraživanja, vidi se da je na drugom mestu po popularnosti Zemun, sa prosečnom cenom kvadrata od 2.100 do 2.300 evra, a potom sledi Novi Beograd, sa prosekom od 2.350 do 2.700 evra.

U pet najtraženijih lokacija ušli su i Mirijevo sa prosečnom cenom od 1.400 do 1.900 evra, a tu je i Karaburma gde, prema podacima nekoliko agencija za nekretnine, cene idu, u proseku, od 1.800 do 2.200 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena kvadrata Borča Beograd tržište nekretnina u srbiji kupovina stana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana