Tekst objavljen: 06.09.2021 16:00        


Oko Beograda, prema Obrenovcu, pored auto-puta ka aerodromu, ka Banovcima i Busijama, niču skladišta i hale, kako javlja RTS, reč je o novom, unosnom poslu

Ovaj biznis cveta u okolini Beograda


Prostor se iznajmljuje za stvari i kancelarijski materijal koji je, zbog rada od kuće, iseljen iz iznajmljenih i skupih poslovnih prostora u gradu.

Pored građana, koji koriste prostor za smeštaj stvari tokom selidbe ili renoviranja stana, boksove koriste i mali preduzetnici i firme da bi im arhive bile na bezbednom.

„Bavimo se vodoinstalaterskim uslugama. Imali smo prilike da držimo alat na provizornim mestima, čak u jednom trenutku i u kolima. Imali smo negativna iskustva“ kaže Milan Dimitrijević, vodoinstalater.

U zavisnosti od veličine, boksovi se iznajmljuju po ceni od 50 do 150 evra mesečno.

Zoran Stajić iz kompanije “Toro boks” kaže da je obezbeđena sigurnost robe koja se skladišti. Klijenti imaju razna iskustva, pa i sa nestankom stvari.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kaže da krađa kod njih ne može da se desi jer ima više zaštite, tu su alarmi, kamere i fizička zaštita.

Ova vrsta biznisa u Srbiji je u povoju zato što su potrebna velika ulaganja u opremu i infrastrukturu. Međutim, sve je više velikih hala poslednjih godina, jer potražnja raste i isplativije je iznajmljivati magacinski prostor nego stan.

„Zemljišta na kome se grade magacini i cena kvadrata magacinskog prostora je relativno niska, a cena rente je nešto niža od cene kvadratnog metra stambenog prostora na periferiji“, kaže Nenad Đorđević iz “Klaster nekretnina”.

Poznavaoci tražišta procenjujuda će se ovaj trend nastaviti, javlja RTS.

„Pretežno firme koje prave tako velike magacinske prostore, koriste ih za druge vrste robe, pođite potez od Inđije i Rume, da vidite koliko ih ima,“ kaže Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije, dodajući da je to jeftina gradnja.

O tome koliko je unosan ovaj posao najbolje govori podatak da supotrebne dve decenije da se iznajmljivanjem otplati stan, dok se ulaganje u gradnju magacina isplati za deset godina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
busije skladišta Beograd obrenovac biznis ideja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana