Tekst objavljen: 15.04.2022 16:00        


Srbija će nastaviti da se snabdeva sirovom naftom posredstvom Jadranskog naftovoda, jer je izuzeta novim paketom sankcija Evropske unije (EU), ali nastavljamo da pratimo situaciju kako bismo bili spremni da reagujemo u slučaju poremećaja ili prekida u snabdevanju, izjavio je pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić

"Pratimo situaciju sa naftom"


On je rekao da trenutno država sagledava sve mogućnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Prema njegovim rečima, država će činiti sve da građani i privreda u nimalo jednostavnoj situaciji imaju dovoljno energije i energenata i da imamo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta.

Kojčić je naveo da istovremeno Srbija povećava rezerve energenata kako bi u skladu sa regulativom EU na kraju ove godine imala u rezervama energente za više od 60 dana prosečne dnevne potrošnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Govoreći o kontroli nad naftnom kompanijom NIS i o tome da bi to pitanje u narednom periodu moglo da se odnosi na snabdevanje srpskog tržišta, rekao da se razmatraju sve opcije.

„Postoji više scenarija, ali u ovom momentu pričati o nekom od njih bilo bi nezahvalno, jer se još razrađuju sve opcije“, kazao je Kojčić, ističući da je važno da sigurnost snabdevanja srpskog tržišta neće biti ugrožena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta tržište nafte Naftna industrija Srbije (NIS) sankcije rusiji rat u ukrajini Janaf Raša Kojčić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana