Tekst objavljen: 16.06.2021 15:55        


Kristijano Ronaldo je jednim gestom na pres konferenciji uspeo da, bar privremeno, obori tržišnu vrednost Koka-kole za čak četiri milijarde dolara

Ronaldo jednim potezom ozbiljno oborio vrednost Koka-kole

Pre dva dana ovaj fudbaler seo je za svoju govornicu na konferenciji za novinare i primetio ispred sebe dve boce pomenutog gaziranog pića. Njegova prva reakcija bila je da ih pomeri na stranu te da pobedonosno podigne flašicu vode, viknuvši “Agua”. I onima koji ne razumeju šta na portugalskom znači “agua” bila je jasna poruka slavnog fudbalera – pijte vodu, zdravija je.

Ali malo ko je mogao da pretpostavi kakve će posledice jedna njegova reč imati po poslovanje ove kompanije.

Već do završetka pomenute pres konferencije akcije Koka-kole pale su za 1,6 odsto, čime je tržišna vrednost ove kompanije smanjena sa 242 milijarde dolara na 238 milijardi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Taj pad se nastavio tako da je u prvoj polovini ove nedelje vrednost akcija Koka-kole bila manja za osam odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Koka-kola, koja je zvanični sponzor aktuelnog turnira u fudbalu EURO 2020, izdala je potom saopštenje u kojem podvlači da svako ima pravo na sopstvene potrošačke navike, u skladu sa sopstvenim ukusom i potrebama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad vrednosti koka kole euro 2020 coca cola kristijano ronaldo berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana