Tekst objavljen: 28.08.2022 12:00        


Možda je vreme da pogledate kako se Vaša banka ophodi prema klijentima tj. prema Vama. Postoje stvari koje možemo ili ne možemo da tolerišemo. Neki od njih nam govore da je možda vreme da promenimo banku

Šest razloga koji govore da možda treba da promenite banku

Naknade, takse

Banke naplaćuju klijentima naknade za određene proizvode i usluge koje koriste ili ne koriste. Neke možda i niste primetili. Ako imate visoke (ili neočekivane) troškove npr. na računima za održavanje, visoke transakcione naknade, visoke kamate možda je vreme da razmislite o promeni. Ovi troškovi se mogu brzo sabrati i prikazati na Vašem računu. Možda ćete moći da ih eliminišete ako razgovarate sa svojom bankarskim službenikom o njima, ali idite naoružani znanjem gde možete dobiti bolju ponudu.

Dostupnost

Bankarske usluge treba da budu po skrojenim po Vašim potrebama. Uostalom to je Vaš novac tako da bi trebalo da možete da ga koristite kad i kako želite.U svakom trenutku treba da imate pristup svom novcu. To je jedna od najvažnijih stvari pri izboru banke.
Ako volite gotovinu za Vas je važno da budete sigurni da može da podignete svoj novac u svakom trenutku. Raspored bankomata i ekspozitura banke je od presudnog značaj pri izboru iste.
Ako želite da prate svoj nalog gde god da ste za to Vam je potrebna funkcija poput mobilnog bankarstva i online transakcije. Banka koju birate mora da ima te mogućnosti, a da ih pritom dodatno ne naplaćuje.

Korisnički servis

Neke banke izgledane stavljaju na prvo mesto odnos sa klijentima. Ako se osećate nevidljivo na šalterima, referenti za kredite ili predstavnici korisničkih servisa nisu adekvatno ili učtivo saslušali Vaše probleme, možda je vreme da se razmatra o promeni banke, i nađete onu koja će Vam pružiti prijatnije bankarsko iskustvo. Takođe proverite da li Vam je na raspolaganju 24/7 SOS linija ili online savetnik.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ne prati kretanje kamata

Želite mogućnost da zaradite fer kamatnu stopu na svojim štednim računima. Nemojte da propustite priliku da novac koji već imate za Vas zaradi dodatni novac. Ako vaša banka ne daje pristojne kamate na štednju , to je možda još jedan razlog da razmislite o promeni.

Sigurnost

Ako Agencija za osiguranje depozita ne osigurava Vašu banku, smatrajte to crvenim svetlom.Ova organizacija je odgovorna za osiguranje novca koji se nalazi u banci, uključujući i štednju. Važno je da se uverite da je Vaš novac na sigurnom.


Promene u načinu života

Ako ste nedavno imalinpromenu vaše odgovornosti na poslu, radno vreme, bračno stanje ili finansijsko, zdravlje, možda ćete morati da razmotrite nove bankarske mogućnosti. Kada se vaše bankarske potrebe menjaju, to je dobro vreme da ponovo procenite da li vaša banka i dalje zadovoljava te potrebe.

Na primer, ako vaša banka nema najbolje kamatne stope na hipotekarne kredite, a Vi planirate da kupujete stan ove godine, možda ćete želeti da razmotrite o prelasku u banku koja nudi bolju ponudu.

Ako se odlučite da napravite promenu, važno je da uporedite više banaka i da pronađete najbolju ponudu koja ne podrazumeva više troškove i ima na raspolaganju opcije koje su Vama trenutno potrebne. Prilikom prelaska u drugu banku obavezno zatvorite sve račune i izmirite sve obaveze prema predhodnoj banci.

3 komentara

  1. User image
    Jovan 24.12.2021 13:26

    U poslednje vreme banke povećavaju cenu svojih usluga a pogoršavaju način poslovanja sa klijentima.
    Naime, svakodnevno uvode naplatu određenih usluga koje nude a koje su do nedavno bile mnogo niže pa i besplatne.
    Još gore je što banke smanjuju kapacitete šalterskih službi. Sada ne možete ništa da završite u ekspozituri, bez najmanje jednog sata čekanja, pred vratima ili unutar poslovnice.
    Smanjili su broj šalterskih službenika i teraju klijente da posluju on-line ili preko bankomata.
    Onda banke nisu potrebne, neka ukinu poslovnice p, ko želi, poslovaće sa virtuelnim bankama.
    Samo, neka prethodno provere da li je sve moguće obaviti preko interneta i koliko stanovništva zna ili želi tako da radi.
    Da li razmišljaju gde je prag tolerancije, koji kada pređu, nema više klijenata. Keš u džep i niko vas ne maltretira za vaše pare.
    Banke postaju bespotrebni trošak koji vam ne nadoknađuju odgovrajućom ulugom.
    Zasada, opcija je promena banke, a posle doviđenja.

  2. User image
    Sass 01.03.2022 10:35

    Odličan komentar Jovane.

  3. User image
    Petar 28.08.2022 13:57

    Kompletno je dobro nap0isano i tekst i komentar
    hvala

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kada promeniti banku banke promena banke kako rade banke banke u srbiji bankarski sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana