Tekst objavljen: 14.12.2022 14:45        


Skoro 9 od 10 kandidata koji su konkurisali za posao, koji su učestvovali u ovogodišnjem istraživanju "Oceni put do posla" koje sprovodi portal "Infostud", istakli su da je najveći problem kod poslodavaca taj što nikada nisu dobili povratnu informaciju

Skoro 90% kandidata za posao nikada ne dobije odgovor od kompanije


U ovogodišnjem istraživanju svoj stav je iskazalo 22.339 kandidata na 28.791 konkursa raspisanih od strane 7.783 poslodavaca, piše u saopštenju "Infostud".

Kandidati su i ove godine dali svoj sud ocenama od 1 do 5 za način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Do izbijanja pandemije postojala je blaga tendencija u poboljšanju situacije, prošlogodišnja neprolazna ocena se ponovila i 2022.godine te je najniža prosečna ocena 1.5 data od strane 88 odsto kandidata za izostanak povratne informacije.

U vremenu velikog deficita kadrova, kada je sve teže doći do radnika situacija postaje još alarmantnija kada zbog ovog razloga čak 65 odsto kandidata navodi da više ne bi konkurisali kod istog poslodavca, a njih 70 odsto ističe da čak tog poslodavca ne bi prepuručili nekom od svojih bližnjih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sa druge strane, da mnoge kompanije pridaju veliki značaj kako ovim procesima tako i svom imidžu u javnosti pokazuju i visoke ocene za način zakazivanja testa ili intervjua gde su ove godine dobile prosečnu ocenu 4.

Visoku ocenu 3.7 dele procesi o dobijanju informacija o radnom mestu za koje su kandidati konkurisali (opis posla i radni uslovi) i brzina završetka selekcije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
apliciranje za posao posao razgovor za posao potraga za poslom infostud

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana