Tekst objavljen: 12.05.2022 11:40        


Smeli plan Ilona Maska da kupi Tviter delom zavisi od toga kako se na Vol Stritu kotira njegova kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla", ocenjuje američka tv stanica CNN

Teslin krah na berzama poljuljao Maskovu kupovinu Tvitera


Akcije "Tesle" su pale oko 20 procenata otkako je Mask prvi put otkrio da planira kupovinu 100 odsto akcija Tvitera i privatizacuju te kompanije. To je glavni razlog zbog kojeg su akcije Tvitera sada jeftinije za više od 10 posto od Maskove predložene kupoprodajne cene od 54,20 dolara po akciji za preuzimanje društvene mreže, navodi se u prilogu američkog medija.

Tviterove akcije kreću se sada oko nivoa od 47,50 dolara. To je tek neznatno iznad njihove prosečne vrednosti od 46,76 dolara u periodu izmedju Maskove ponude od 54,29 dolara za preuzimanje i cene od 39,31 dolara po kojoj su se trgovale početkom prošlog meseca kada je on prvi put otkrio da je kupio više od 9,0 odsto udela u Tviteru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sudeći po navedenim podacima, izgleda da investitori sumnjaju u to da će Mask uspeti da obavi posao po ponudjenoj ceni, uprkos činjenici da je nedavno obezbedio više od 7,0 milijardi dolara sredstava od impresivne grupe investitora, medju kojima je i investicioni fond Fideliti, gigant rizičnog kapitala Sekvoja i suosnivač Orakla Leri Elison.

Mask takođe ima obećanje banke Morgan Stenli da će odobriti sredstva od 12,5 milijardi dolara kroz marginalne zajmove za koje će kolateral biti njegove akcije u "Tesli".

Imajući u vidu veliki pad "Teslinih" akcija, pitanje je da li će Mask morati da snizi cenu svoje ponude kako bi zaključio posao ukoliko se pad akcija ovog proizvodjača električnih vozila nastavi, ili će možda odustati od Tvitera, navodi CNN.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ilon mask tviter mask kupio akcije tvitera tesla pad na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana