Tekst objavljen: 02.01.2023 9:00        


Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju da li su električna vozila jedini put napred

"Tiha većina ljudi u autoindustriji dovodi u pitanje isključivo električnu budućnost"


Od svih velikih proizvođača automobila, Toyota je možda i najskromnija po pitanju implementacije električnih vozila. Kreće se, ali polako. U javnosti se stvara uverenje da Toyota i nije previše zagrejana za električnu mobilnost, mada najavljuje niz modela na struju, ali postoji i pozadina, koja nije samo slobodno uverenje posmatrača.

Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tvrdi da je on među tihom većinom onih u automobilskoj industriji koji se pitaju da li su električna vozila jedini put napred, navodi Revija HAK.

U razgovoru s novinarima Toyoda je još jednom ponovio svoje uverenje da je najbolji put napred razvoj niza različitih tehnologija pogonskih sklopova, uključujući hibride, plug-in hibride, vozila na vodonik i električna vozila. To se dešava uprkos činjenici da su se mnogi od najvećih svetskih proizvođača automobila već obavezali na potpuno električnu budućnost.


Mišljenja je da igranje na samo jednu kartu nije dobro. Toyoda je rekao za The Wall Street Journal da su alternative električnim vozilima počele da dobijaju topliji prijem među vladinim službenicima i medijima.

"Pre dve godine bio sam jedina osoba koja je davala takve izjave", primetio je Toyoda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
akio toyoda automobilska industrija električni automobili toyota

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana