Tekst objavljen: 15.05.2024 15:15        


Forum menadžera SAM-a pod nazivom „ What canAI dofor you” bio je posvećen diskusiji o primeni veštačke inteligencije u raznim industrijama, kao i promeni koju će u budućnosti doneti

"Veštačka inteligencija će definitivno promeniti način poslovanja"


Veštačka inteligencija našla je primenu u svim sferama života i definitivno će promeniti dosadašnje biznise, zaključak je Foruma menadžera SAM-a pod nazivom „What canAI dofor you”.

Miša Lukić, potpredsednik SAM-a je u uvodnom predavanju objasnio značaj primene AI u svim oblastima života.

„Njena najveća vrednost je što ne samo da obrađuje postojeće, već generiše potpuno nove sadržaje. AI uči, razmišlja i komunicira kao čovek, a ideja je da ga premaši. Mi smo trenutno na samom početku i nismo ni svesni koliko mašine mogu da urade – one mogu da vide, pišu, govore, kreću se, osete i razumeju emocije. U tom smislu AI će doneti promene na svim poljima i u svim industrijama”, ocenio je Lukić.


Stevan Ognjenović, CEO kompanije Devoteam, je istakao da kompanije ne treba da čekaju, već treba da uskoče u AI voz, da počnu sa eksperimentima, da izaberu slučajeve gde mogu da dobiju brze rezultate da bi što pre počeli sa usvajanjem onoga šta veštačka inteligencija donosi. Paralelno, treba da se radi na AI platformi i strategiji da bi se došlo do trenutka da se poslovni modeli menjaju bazirani na tome. To nije daleka budućnost, očekujemo da će za otprilike četiri godine biti potpuno integrisana veštačka inteligencija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
promene u poslovanju veštačka inteligencija biznis tehnološke inovacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana