Tekst objavljen: 05.07.2022 16:10        


Stanovnici pograničnih mesta u Srbiji godinama su prelazili reku Drinu i u Bosni i Hercegovini punili rezervoare s gorivom

Više se ne isplati sipanje goriva u Bosni i Makedoniji


Međutim, rast cena naftnih derivata u BiH i njihovo ograničavanje u Srbiji doveli su do toga da se ova praksa više ne isplati. Kao ni kalkulacija da na putu do Grčke u rezervoaru imate tek toliko da stignete u Severnu Makedoniju i tu dopunite benzin. Kako stvari trenutno stoje, Crna Gora ima najnižu cenu benzina, a i dizel je među najjeftinijim u regionu. Istovremeno, u Srbiji građani plaćaju najskuplje gorivo do sada.

Građani Srbije od 1. jula do narednog petka plaćajunajskuplje gorivo do sada, iako je njegova cena ograničena, pa se za litar benzina od 95 oktana mora platiti 1,75 evra, dok dizel košta 1,86 evra.

S druge strane, u ostalim državama regiona u kojima su cene takođe regulisane, došlo je do pojeftinjenja za nekoliko evrocenti ili su one ostale na istom nivou.

Hrvatska je mere ograničenja cena, kojene važe za benzinske pumpe na autoputu, produžila na još dve nedelje i cene su ostale iste – benzin je 1,79, a dizel 1,74.

Onima koji su na proputovanju kroz Hrvatsku treba napomenuti da gorivo ne toče na pumpama na autoputu, jer se tu cene razlikuju i za 20 evrocenti u odnosu na one u naseljenim mestima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U Sloveniji je posle drastičnog skoka cena došlo do pojeftinjenja od nekoliko evrocenti, pa benzin košta 1,72 evra, a za litar dizela se mora dati 1,81.

Benzin od 95 oktana je trenutno najjeftiniji u Crnoj Gori gde košta 1,70 evra, a i dizel je jeftiniji nego kod većine suseda s cenom od 1,73 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
gorivo cena goriva poskupljenje goriva bosna i hercegovina Severna Makedonija cena dizela cena benzina ograničenje cena

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana