Tekst objavljen: 18.05.2024 9:00        


Za godinu dana koliko je prošlo od uspostavljanja direktne avio-linije između Beograda i Čikaga, Er Srbija je na ovoj liniji prevezla više od 40.000 putnika i skoro 750 tona robe, saopštila je Er Srbija i navela da će tokom aktuelne letnje sezone, letovi na ovoj ruti biti obavljani tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom

"Za godinu dana više od 40.000 putnika na letovima između Beograda i Čikaga"


Regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković je povodom prve godišnjice ocenio da je uspostavljanje direktne avio-linije između Beograda i Čikaga predstavljalo veoma važan korak u razvoju i unapređenju usluga Er Srbije.

"Nakon pauze duge više od tri decenije, bili smo u prilici da obradujemo putnike i omogućimo im da lakše stignu do svojih najmilijih koji žive u širem regionu Balkana. Veliki broj prevezenih putnika govori u prilog tome da je direktna avio-linija između Beograda i Čikaga bila i te kako potrebna", rekao je on.

Dodao je da je ova linija doprinela i boljoj kulturno-ekonomskoj razmeni između Srbije i Severne Amerike i izneo uverenje da će se tražnja za ovim letovima u godinama pred nama samo povećavati, a da će Er Srbija uraditi sve što je u njenoj moći da na nju adekvatno odgovori.


Pored Čikaga, Er Srbija ima i redovnu direktnu liniju između Beograda i Njujorka, gde tokom letnje sezone nacionalna avio-kompanija Srbije saobraća svakog dana.

Na toj ruti, kao i na letovima do Čikaga, lete avioni tipa Erbas A330-200 iz dugolinijske flote Er Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Air Serbia letovi za SAD beograd - čikago let za čikago

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana