Tekst objavljen: 05.04.2023 14:35        


Skoro pola miliona građa prijavilo se za nove penzionerske kartice, objavio je na svom instagram profilu ministar finansija

Za penzionerske kartice se do sada prijavilo pola miliona najstarijih sugrađana


- Zahvaljujući ovim karticama korisnici penzija će od 1. oktobra moći da kupuju po povoljnijim cenama i da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj važnoj akciji. Istovremeno, prilikom svake kupovine uz korišćenje penzionerske kartice, dodeljivaće se bodovi koji će kasnije moći da se iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti - objavio je ministar na svom Instagram nalogu.

Uslovi za prijavljivanje

Pravo na ovu vrstu državne pomoći ima svih 1,7 miliona penzionera, ali i pojedine ugrožene grupe. U novom pravilniku navodi se da će moći da je koriste korisnici penzije, ali i korisnici mnogih drugih grupa:

  • novčane naknade za pomoć i negu drugog lica,

  • novčane naknade za telesno oštećenje,

  • privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti,

  • korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju,

  • invalidna deca

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Tri koraka do prijave

Prijava se podnosi putem linka zpk.trezor.gov.rs. i praktično vas tri koraka dele od prijave. Takođe postoji i mogućnost provere ukoliko niste sigurni i da li je vašu prijavu sistem prepoznao i kao validnu.

Nakon ulaska na sajt pojavljuju se dva obrasca. Prvi je opcija "Podnošenja prijava, a drugi "Provera statusa prijave". Nakon klika na opciju "Podnošenje prijave" treba uneti lične podatke. Od podataka je potrebno upisati JMBG, broj telefona ili mejl adresu.

Nakon toga treba kliknuti na "Podnesi prijavu" i vaša prijava će biti zabeležena.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Poeni, pogodnosti...

Na osnovu prikupljenih bodova, korisnik Penzionerske kartice će moći da ostvari određene pogodnosti kao što su popust, poklon ili nešto drugo, kod davaoca pogodnosti.

Fond će voditi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima, a dodeljeni bodovi se neće moći zameniti za novac, te su neprenosivi na druga lica.

Fond će i na svom sajtu i odeljku za Penzionerske kartice objaviti spisak davalaca pogodnosti.

Kako je ranije bilo najavljeno, korišćenjem kartica penzioneri će imati brojne benefite, kao i popuste kada je u pitanju kupovina u radnjama i plaćanje računa, prve podele kartica mogu se očekivati već tokom leta.

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzioneri penzionerska kartica siniša mali prijava uprava za trezor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana