Tekst objavljen: 10.03.2022 14:25        


Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je danas da zbog krize u Ukrajini opada interesovanje za putovanja, ali da ohrabruje to što istovremeno dolazi do „pada barijera“ u pogledu restriktivnih mera za odlazak na inostrane turističke destinacije

Zbog Ukrajine pada interesovanje za putovanjima


On je za televiziju Prva naglasio da se i dalje pre putovanja treba raspitati o uslovima za ulazak u zemlju, jer su izvesne mere još uvek na snazi u mnogim državama. Podsetio je da su dve zemlje u koje srpski državljani mogu da putu bez kovid pasoša Bosna i Hercegovina i Mađarska.

Kao trenutno interesantne destinacije koje Srbi potražuju u poslednje vreme, Seničić je naveo Istanbul, Solun, Budimpeštu i Sarajevo. Direktor Jute je napomenuo da su uvedeni i čarter letovi za desetinacije u Španiji, a da se u turističkoj ponudi pojavljuju evropski gradovi poput Beča i Praga, navodno će uskoro biti dostupan i Berlin. Prema njegovim rečima, zbog situacije u Ukrajini treba očekivati povećanje cena čarter prevoza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Seničić ne očekuje drastično povećanje cena kada su u pitanju putovanja i predviđa blagi porast od dvadesetak ili 30 evra po karti.

– Ukoliko dođe do drastičnog povećanja, oni koji su već platili aranžmane moći će da otkažu putovanje, jer putnik mora da se saglasi sa promenama – rekao je Seničić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putovanje ukrajina Aleksandar Seničić YUTA rat u ukrajini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana