Mobi Banka, Beograd


Sedište banke: Beograd
Osnovana: 1997 god.
Kapital banke: 12.641.832.000 RSD
Aktiva banke:
Vlasništvo banke: TELENOR DANMARK HOLDING A/S
Broj ekspozitura: 1
Broj bankomata: 36
SWIFT code: AAAARSBG
Kontakt centar: 063/9005
eMail: banka@telenor.rs
website: https://www.mobibanka.rs/

Ukratko o banci:


19. decembar 2013 – Kompanija Telenor Srbija objavila je danas završetak procesa kupovine i zvanično preuzimanje KBC Banke, koja je prethodno bila deo belgijske KBC grupe. Ovo označava ispunjenje ugovora, potpisanog 29. aprila 2013, kojim je kompanija Telenor Srbija preuzela 100 odsto akcija u KBC Banci, dok je Societe Generale banka preuzela portfolio klijenata koji obuhvata fizička lica, preduzetnike, mala i srednja preduzeća.

Kompanija Telenor Srbija je prethodno od Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurentnosti dobila sva neophodna zakonska odobrenja u vezi sa preuzimanjem.

Telenor veruje da će uvođenjem mobilnih finansijskih servisa građanima Srbije omogućiti korišćenje najnovijih bankarskih usluga, i želi da stvori banku za fizička lica, sa jasnom usmerenošću na transakcije. „Ovo je važna prekretnica za nas u Telenoru, jer smo sada i zvanično postali novi vlasnici KBC Banke. Ambicija nam je da postanemo prvi izbor korisnika mobilnih i onlajn bankarskih usluga u Srbiji. Ponudićemo najnovije, inovativne bankarske usluge koje će biti lake za korišćenje, a od kojih će najviše koristi imati građani Srbije“, kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Direktor nove Telenor Banke biće Martin Navratil, koji je prethodno obavljao funkciju direktora finansijskih usluga u Telenoru u Srbiji. „U periodu koji je pred nama bićemo fokusirani na izgradnju organizacije. U početku, planiramo da imamo oko 100 zaposlenih, koji će raditi na razvoju novih proizvoda i usluga. Kada otvorimo Telenor Banku, ponudićemo klijentima inovativno iskustvo kroz 24 časa dnevno dostupne i jednostavne za korišćenje bankarske proizvode i usluge“, kaže Martin Navratil.

Telenor Banka će zvanično početi sa radom 2014. godine.

Telenor Srbija je deo Telenor grupe, jednog od najvećih mobilnih operatora u svetu. Telenor grupa ima 160 miliona korisnika na 12 tržišta u Skandinaviji (Norveška, Švedska i Danska), centralnoj i istočnoj Evropi (Mađarska, Srbija i Crna Gora), Aziji (Tajland, Malezija, Bangladeš, Pakistan i Indija), a nedavno je dobila i licencu za rad u Mjanmaru.

Telenor je došao na tržište Srbije 2006, i kupovinom kompanije Mobi63 postao najveći pojedinačni investitor u Srbiji, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da budu povezani lako i na predvidiv način.

Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1150 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva 80 odsto stanovništva. Telenor Srbija je 2010. dobio licencu za pružanje usluga fiksne telefonije kako bi u budućnosti mogao da ponudi konvergentne usluge korisnicima u Srbiji. Tokom 2013, Telenor Srbija je preuzeo 100 odsto akcija KBC Banke i obavezao se da će stanovnicima Srbije pružiti inovativne mobilne finansijske usluge.

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana