Tekst objavljen: 17.08.2017 11:32        


Italijanski A2A analizira odluku crnogorskog pravosuđa da mu blokira akcije u Elektroprivredi (EPCG) kako bi tu meru pravovremeno osporila, saopšteno je iz italijanske kompanije. Iz A2A su naveli da su 25. jula zvanično obavešteni o meri koju je preduzelo crnogorsko pravosuđe, prenose “Vijesti”.

A2A analizira blokadu akcija u EPCG-u

"Takva mera koja je izdata u vezi sa već poznatim postupcima koji se odnose na usluge unutar grupe, koje je A2A pružila EPCG-u između 2010. i 2012. godine ukazuje da će i sama A2A sada biti predmet istrage", navodi se u saopštenju A2A objavljenom na sajtu kompanije.

Iz Vlade su ranije kazali da odluka Višeg suda da blokira akcije A2A u EPCG-u, zbog postupka koji se vodi protiv menadžmenta italijanske kompanije, ne dovodi u pitanje izlaznu (put) opciju koja je aktivirana početkom jula.

A2A je kroz put opciju ponudila Vladi da otkupi njihovih 41,7 odsto akcija u EPCG-u za 250 miliona evra u sedam godišnjih rata počev od 1. maja naredne godine. Aktiviranjem ove opcije zvanično je počeo proces izlaska A2A iz vlasničkih i upravljačkih struktura EPCG-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana