Tekst objavljen: 14.06.2017 14:35        


Rovinjska Adris grupa najavila je da će od utorka, 13. juna, prikupljati obavezujuće ponude za otkup vlastitih akcija, i to do 400.000 običnih akcija (4,16 odsto od ukupnog broja) i do 400.000 povlašćenih akcija (5,9 odsto od ukupnog broja).

Adris ide u veliki program otkupa sopstvenih akcija

Kako se navodi u obaveštenju, ponude će prikupljati zagrebačka investiciona kuća Interkapital vrijednosni papiri, a ponude se mogu predati do ponedeljka, 19. juna. Raspon cene po kojoj će Adris grupa otkupljivati obične akcije je od 520,30 do 575,10 kuna, a za povlašćene od 432,10 do 477,60 kuna, odnosno pet odsto iznad i pet odsto ispod njihove prosečne tržišne cene ostvarene u ponedeljak, 12. juna.

Sve akcije koje će biti otkupljene u sklopu ovog programa otkupiće se po jedinstvenoj ceni, i to na dan zatvaranja knjige ponuda, odnosno 19. juna. U pozivu se navodi i da će se transakcije sprovesti na uređenom tržištu Zagrebačke berze, kao blok transakcije, što znači da minimalna transakcija mora iznositi dva miliona kuna, odnosno da se ponude manje vrednosti neće niti uzimati u razmatranje.

Iz Adrisa napominju i kako u slučaju da ponuda akcija za otkup premaši ciljani broj, zadržavaju pravo zatvaranja knjige ponuda i pre isteka roka, kao i da zadržavaju "punu diskreciju u prihvatanju ili odbijanju pojedinih ponuda, kao i pravo odustajanja od kupovine u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana