Tekst objavljen: 23.08.2017 13:13        


Prema nezvaničnim informacijama slovenačkog portala Siol.net, a koje prenosi „Poslovni dnevnik“, stručni savet slovenačke Agencije za nadzor tržišta osiguranja (AZN) u ponedeljak je trebalo da raspravlja i odluči o Adrisovom zahtevu za povećanjem udela u osiguravajućoj kompaniji Sava Re do praga za preuzimanje od 33%.

Adris u novom pokušaju za preuzimanje Save Re

Adris od ranije drži približno petinu akcija slovenačke Save Re, dok je najveći vlasnik država koja zajedno sa paradržavnim fondovima drži oko 40% vlasništva. U drugi pokušaj dobijanja dozvole Adris je krenuo letos, i to sam, nakon što mu je prvo odbijanje lani bilo obrazloženo upravo činjenicom da je nastupao zajedno s Croatia osiguranjem.

Naime, prema tadašnjoj oceni slovenačke strane, CO je previše izložen hrvatskim državnim obveznicama, koje su smatrali potencijalnim izvorom rizika za slovenačko tržište osiguranja. Ili možda samo izgovorom za odbijanje, samim tim što je poznato da je hrvatska kompanija naišla na zid i u pogledu zastupljenosti u Nadzornom odboru. U Adrisu su letos, potvrđujući ponovljeni zahtev, rekli kako "ostaju pri ambiciji da u poslovima kojima se bave, pa i u sektoru osiguranja, budu vodeći u regionu".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana