Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 22.11.2021 16:10        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO), koji nakon otpočinjanja postupka koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog procesa, nastavio je da beleži negativno poslovanje uprkos stabilizaciji naplate koncesione naknade

Aerodrom nastavio negativno poslovanje uprkos prihodima od koncesionara


Kompanija je u prvih devet meseci zabeležila poslovni prihod od 433,7 miliona dinara, što predstavlja rast od 69,2 odsto pre svega usled kontinuirane naplate godišnje koncesione naknade u tekućoj godini. Prihod po ovom osnovu iznosio je 422,2 miliona dinara i bio je duplo veći u odnosu na isti period prošle godine.Ukupan prihod porastao je 91,2 odsto na 564,8 miliona dinara, delimično i usled pozitivnog ishoda sudskog spora kompanije sa Jat Tehnikom.

Neto gubitak kompanije u prvih devet meseci iznosio je 135,4 miliona dinara što je smanjenje od 75,3 odsto u odnosu na isti period protekle godine. Posmatrano samo u periodu jul-septembar, minus je bio 103,3 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 197,1 milion dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada je u pitanju likvidnost, kompanija je na kraju septembra imala poziciju gotovine od 648,1 milion dinara, što je smanjenje od 23,3 odsto u odnosu na kraj trećeg kvartala prošle godine.

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" od početka godine beleže rast vrednosti do 10,2 odsto, dok su u odnosu na period neposredno pre izbijanja pandemije u plusu od 7-8 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
negativno poslovanje koncesionari aerodrom nikola tesla vesti sa berze Beogradska berza vesti sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana