Tekst objavljen: 16.11.2020 12:30        


Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO), koji nakon otpočinjanja postpuka koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog procesa, nastavio je da beleži negativno poslovanje usled trajanja pandemije i u trećem kvartalu

Aerodrom produbio gubitak u trećem kvartalu, skroman prihod od koncesione naknade

Kompanija je u periodu jul-septembar pretrpela gubitak od 197,1 milion dinara, čime je negativan rezultat u prvih devet meseci produbljen na 548,9 miliona dinara.Ukupan prihod u trećem kvartalu dostigao je 108,5 miliona dinara (pad od 85,3 odsto), dok je ukupan prihod u periodu januar-septembar dostigao 295,4 miliona dinara što je smanjenje od 73 odsto.

Nakon što u drugom tromesečju nije naplatila koncesionu naknadu, kompanija je u periodu jul-septembar ostvarila prihod po ovom osnovu od 76,4 miliona dinara. Ovo je značajno manji iznos u odnosu na prvi kvartal kada je ostvaren prihod od konsecione naknade od 132,8 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Glavni prihod kompanije tokom 25-ogodišnje koncesije trebalo bi da budu godišnje koncesione naknade u rasponu 4,5-16 miliona evra (a ne manje od pet odsto bruto prihoda), dok ostali detalji ugovora koji uključuju i izuzetke od plaćanja ovih naknada nisu nikada objavljeni.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza aerodrom nikola tesla gubitak aerodroma treći kvartal momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana