Tekst objavljen: 18.04.2022 11:50        


Beogradski aerodrom, kojim putem koncesije upravlja francuski VINCI, dostigao je tokom marta 79 odsto putnika od predpandemijskog nivoa nakon što je došlo do popuštanja restrikcija u kretanju

Aerodrom u martu stigao do 79% putnika od rekordne 2019. godine


Kroz aerodrom tokom marta prošlo je oko 294 hiljade putnika što je tri puta više u odnosu na prethodnu godinu odnosno 21 odsto manje u odnosu na rekordni nivo iz 2019. godine. Broj komercijalnih letova opao je za 15 procenata u odnosu na isti mesec pre tri godine. Posmatrano u čitavom kvartalu, aerodrom je uslužio skoro 744 hiljade putnika što je pad od 28,2 odsto u odnosu na 2019. godinu.



Uprava aerodroma je saopštila da je na snazi veliki oporavak poslovanja, a očekuje se da rekordna letnja čarter sezona dodatno popravi rezultate. Air Serbia očekuje da uvede 11 novih linija, Wizz Air planira proširenje beogradske baze, a aerodrom takođe pregovara sa nekoliko drugih operatera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako je iz uprave kompanije ranije najavljeno, ove godine se očekuje da bi promet putnika mogao dostići pet miliona putnika, da bi u 2023. mogao biti dostignut rezultat iz 2019. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aerodrom Beograd promet 2019 vesti sa berze Beogradska berza momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana