Tekst objavljen: 09.06.2017 13:08        


Privremeno veće poverilaca Agrokora u četvrtak je dalo saglasnost vanrednoj upravi koncerna za potpisivanje ugovora o finansijskom aranžmanu od 480 miliona evra, u koje je uključeno 80 miliona evra kredita koji su Agrokoru odobrile hrvatske banke u aprilu, saznaje se iz koncerna.

Agrokor obezbedio finansijski aranžman od 480 mil Evra

Pored ovog iznosa, za dobavljače je posebno predviđeno i dodatnih 50 miliona evra potencijalnog robnog kredita s refinansiranjem. Novi kredit Agrokor od 480 miliona evra osiguraće vlasnici obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management. Takođe, tranša finansiranja na domaćem tržištu biće aranžirana od strane Zagrebačke banke.

Na trećoj sednici veća poverilaca, uz vanrednog poverenika Antu Ramljaka, bili su prisutni Marica Vidaković kao predstavnica grupe velikih dobavljača, Mato Brlošić ispred poverilaca malih dobavljača, predstavnici Knighthead Capital Managementa kao predstavnici grupacije vlasnika obveznica, predstavnici Sberbank of Russia ispred grupe neosiguranih poverilaca te predstavnici Zagrebačke banke ispred grupe osiguranih poverilaca.

Saglasnost za finansijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih poverilaca i vlasnika obveznica, a uskratili su je predstavnici neosiguranih poverilaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana